![]() |
Problem z SB Digital 4.1 OEM
Witam wszyjstkich
Mam pyatnko bardzo krótkie, a dotyczy ono oczywiście karty muzycznej SB Digital 4.1 OEM. Przyznaję się bez bicia, że nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w istniejących wiadomościach. No dobra przechodzę do rzeczy. Zakupiełem kartę muzyczną SB Digital 4.1 OEM :matrix: . Sama instalacja przebiegła szybciutko i sprawnie (sterowniki ściągnąłem ze stronki SB Creative) :jupi2: Wszystko śmiga super poza jednym drobnym szczegółem. Mianowicie nie są odtwarzane dźwięki podczas otwierania Windowsa i podczas zamykania Windowsa. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to aż tak niezbędne, ale lubię jak wszystko działa od początku do końca w 100% :> Jeżeli macie pomysła co może być przyczyną proszę o pomoc. :gerda: Z góry wielkie dzięx Pozdrowionka Mariusz (jeszybot) |
Ilość załączników: 1
Może Masz je po prostu wyłączone w systemie (obrazek). Lub nie jest ustawiony żaden dźwięk w reakcji na jakieś zdarzenie. Jest jeszcze możliwość, że w regulacji głośności masz wyciszone odtwarzanie dźwięków typu wave.
pozdr. |
Cytat:
Dzieki za answera :spoko: . Jeżeli chodzi o dźwięki to nie mam wyłączonych specjalnie sam stworzyłem sobie własny profil i ustawiłem dźwięki na wejście do Windy i na zamknięcie. Nie mam też wyciszonych wav-ów. Na początku myslałem, że może to kwestia kodeków Audio bo kiedyś miałem taką historię ale wtedy też Winamp mnie nie dygał. Teraz Winamp śmiga tylko to zamknięcie i otwieranie. Nie wiem gdzie jeszcze mogę pomieszać. W każdym razie w opcjach nie mam ustawionego "brak dźwięku". Czy może są jeszcze jakieś opcyje :help: Z góry dziekijem |
Ilość załączników: 1
A jak próbujesz odtworzyć dźwięki wave korzystając z windows media playera (przykładowe są np. w katalogu Windows\Media) to normalnie odtwarza czy też cisza? Możesz jeszcze spróbować zmienić tą opcję (obrazek). Jeżeli masz dwa głośniki to jest jeszcze kwestia podłączenia ich do odpowiedniego wyjścia w karcie. A może ze sterownikami do karty doinstalował się jakiś program do jej obsługi, który miesza. Więcej pomysłów na razie nie mam.
Pozdr. |
Cytat:
Jeżeli chodzi o tą pierwszą kwestię z Media Playerem z Windowsa to nie próbowałem i muszem sprawdzić :| Chociaż w momencie jak wybieram dźwięk w Panelu Sterownia --> Dźwięki to jak dam play to wszystko słychać bez problemu. No ale zobacze jeszcze w samym Media Playerze. Jeżeli chodzi o głośniki to na pewno są dobrze podłączone bo próbowałem wszystkie kombinacje i tylko na tej śmigają :spoko: Natomiast mam wątpliwości co do sterowników (chociaż nie beło innych na stronce SB Creative :buu: ). Ponieważ na początku po włożeniu karty system ją rozpoznał i muzyka beła tylko, że nie wiem czy przy zamykaniu i otwieraniu beła bo zara załadowałem te nowe sterowniki :sciana: . Chyba odinstaluje je i jeszcze raz powtórze procedure jeżeli oczywiście te nowe sterowniki nie zastąpiły tych z Windowsa :idea: I zobacze co się będzie działo. Na razie dzięx i będem miał pracowity czas Pozdro Jeszybot :peace: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03. |