![]() |
Cytat:
Na razie czytałem ich bardzo dużo I jakoś nie pokrywają się z twoją :nieee: Nie ma się co obrażać :nie: Po prostu jeżeli 20 osób mówi tak, a jedna siak - to kumu wierzysz? :idea: Ponadto napisałem, że ja tak właśnie Litka zamieniłem Więc sobie chyba mogę ufać, nieprawdaż? A to, że ktoś nad waszym serwisem robi was w ***** To już wasz problem :taktak: I nie znaczy to, że każdy tak ma :nie: :D |
@VIZZARD
Jak zwykle... :blee: Po co mam szukac na forum? Przeciez wiem jak sprawa wyglada w rzeczywistosci - pamietasz: "serwis". Chyba jasno napisalem jak sprawa wyglada. Ale jak zwykle wiesz lepiej. |
Cytat:
Naprawione? Regenerowane? Czy inne sprawne? BTW znajdź mi trzy przypadki na forum, dotyczące Litka Gdzie nie wymienili na nowy, a tylko naprawili :czytaj: |
Naped wraca od oficjalnego dystrybutora, naprawiony lub wymieniony na sprawny - nie zawsze nowy.
A jak sie naprawia? Podmienia sie podzespoly. |
Cytat:
No a jakie wracają? I skąd wracają? I jak się naprawia padnięte napędy? :idea: |
@Vizzard
Tak sie skalda, ze pracuje w serwisie. Bardzo rzadko wyslane liteony (asusy tez) wracaja do nas nowe. Natomiast LG - jesli nie zostanie naprawiony (rzadko sie to zdarza) - to wraca nowy. |
Cytat:
Wystarczy poszukać na forum, żeby zobaczyć Że wymiana na nowy egzemplarz jest obligatoryjna :taktak: Być może istnieją przypadki, że ktoś próbował wciskać jakiś kit Ale jest to raczej związane nie z oficjalnym serwisem, ale z końcowym sprzedawcą Który robi ludzi w ***** :\ Co do wymiany na nówkę - doświadczyłem tego na własnej skórze, więc wiem to z autopsji :mruga: Być może modele Liteona z serii 12xx i 16xx nie są już tak dopracowane jak te z serii 8xx Ale to nie powód, żeby wciskać jakiś kit o "napędach regenerowanych" ( ??? ) czy "innych sprawnych"( ??? ) Albo masz nówkę albo masz naprawiony A jeżeli coś takiego ma miejsce To nie widzę powodów dla których taki sam proceder nie miałby kwitnąć także i w przypadku innych napędów Chociażby LG ... :czar: |
Cytat:
|
litek?
Cytat:
A jak dalej z gwarancją tzw. napędów regenerowanych? Ja dzisiaj oddałem litka1213s, bo wyskakiwały różne błędy przy nagrywaniu, ale nie za każdym razem na 5 płyt 3.Różne płyty stosowałem i różne prędkości,nawet pojawił mi się błąd Power Calibration Error, a za chwilę na tej samej płytce nagrało.(Platinum 8x DVD-R).Napęd kupiłem w sierpniu w tamtym roku i do grudnia nawet Esperanza x4 szła ładnie żadnych błędów,nawet w testach nero były ładniejsze wykresy, a teraz nawet jak nagrało to w stacjonarkach przycinało ostro,lub nie mogło wystartować. Ogólnie dziwnie zachowywała się bo wystarczyło nagrywać do skutku i w końcu za jakimś razem nagrała jakoś, że poszło nawet ładnie w stacjonarce.Z dwóch różnych dysków próbowałem, sprawdzałem dma, aspi,i nic. Ciekawe co powiedzą w serwisie? Nie możliwe żeby takie błędy im nic nie mówiły. P.S. A co do postów odnośnie zmiany oprogramowania w nagrywarce, to nie jest prawda, że jak zmienię to będzie lepiej-teoretycznie tak.Jak tą samą płytę nagrywałem (z tej samej partii) w listopadzie było ok, a teraz taka Polka? Nawet przy Verbarim testy oceny błędów Pi były ponad 200 na początku i na końcu. |
Cytat:
|
dzieki
|
Cytat:
A to, że nagra np. 2x napewno DVD nie będzie lepszej jakości od tej nagranej 4x :taktak: Jeżeli już tak bardzo chcesz nagrywać 1x,2x to musisz się pobawić w omnipatcherze :D |
a po diabła Ci x1,x2? na pewno nie będzie lepiej.
|
mam litka 1213 i 1653 z najnowszymi biosami i mam problem z ustawieniem predkości nagrywania x2,x1 od x4 nagrywa pomozcie co z tym fantem zrobic probowalem w dvdshrink i nero i zawsze wychodzi x4
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:28. |