![]() |
Cytat:
EDIT: Uups ... niestety nie moge Ci dac :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Perfect Disk v6.0
|
No dobra to co polecacie do defragmentacji? Diskeeper nie chodzi na win2k3 ;(
|
rosol, format nic nie pomoże, może jedynie partycji systemowej, tą którą formatujesz
wystarczy porządny defrag i bedzie po kłopocie, tysiące razy przez to przechodziłem ;) |
Dla małej ilości dużych plików szybszy jest fat 16, potem fat32 i na końcu NTFS.
Ale już przy średniej ilości średnich plików kolejność staje się odwrotna (już nie mówiąc o dużej ilości małych plików - co jest częstym przypadkiem). Do tego NTFS ma wiele możliwości do których faty mogą tylko powzdychać. |
Cytat:
wątpie żeby NTFS zasadniczo był wolniejszy od FAT, chyba, że własnie w przypadku jaki opisał Maciej |
To jest bodajze plik zwiazany z widokiem miniatur w winxp.
|
Cytat:
|
OK. Dzieki wielkie. Tez tak myslalem, ale wolalem sie upewnic. Zabieram sie za formatowanie :P
EDIT: Jeszcze sie zapytam: Co to za plik Thumbs.db ? Do czego on sluzy? Tworzy mi sie w katalogach, gdzie mam pliki multimedialne ... |
zawsze muli gdy konwertujesz pod windowsem, aby nie muliło konwertuje się przed stawianiem systemu.
|
Takie sa skutki konwersji FAT32->NTFS, dlatego nikomu tego nie polecam. To jak jakbys chcial z malucha zrobic merdesa, tak sie nie da, albo kupujesz (formatujesz na) malucha (FAT32) albo mercedesa (NTFS) :D. PS. u mnie nfts chodzi szybciej niz fat32 a mam komputer wolniejszy od twojego.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:45. |