Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Rozszerzenie SFV (https://forum.cdrinfo.pl/f2/rozszerzenie-sfv-48003/)

IceManSpy 11.02.2005 14:23

Rozszerzenie SFV

mam pytanie. sciagnalem gre (ManHunt) z azureusa i sa tam 3cd podzielone na foldery: 1cd 2cd i 3cd. i w kazdym sa pliki z typu SFV lub R45. co to jest???

nimal 11.02.2005 14:59

pliki kontrolne
pod total cmd kliknij dwukrotnie plik sfv i pozostale pliki zostana sprawdzone czy nie zostaly uszkodzone przy sciaganiu...
r45 - wyglada mi na archwium multiple winrara, starej serii 2 - wtedy numerowanie odbywalo sie w rozszezeniu a nie w nazwie...
prawdowpodonie zaloczona takze jako plik kontrolny - w nim pewnie sa dane do sprzawdzenie poprawnosci
nie widze wiec nie moge reczyc, ale tym tropem bym szedl

IceManSpy 11.02.2005 15:04

Cytat:

Napisany przez nimal
pliki kontrolne
pod total cmd kliknij dwukrotnie plik sfv i pozostale pliki zostana sprawdzone czy nie zostaly uszkodzone przy sciaganiu...
r45 - wyglada mi na archwium multiple winrara, starej serii 2 - wtedy numerowanie odbywalo sie w rozszezeniu a nie w nazwie...
prawdowpodonie zaloczona takze jako plik kontrolny - w nim pewnie sa dane do sprzawdzenie poprawnosci
nie widze wiec nie moge reczyc, ale tym tropem bym szedl

nie kumam. moglbys mi albo kto kolwiek mi to jasniej wytlumaczyc???

Arnold 11.02.2005 15:41

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
nie kumam. moglbys mi albo kto kolwiek mi to jasniej wytlumaczyc???

Nimal napisał że pliki z rozszerzeniem *.r(jakiś numer) są plikami spakowanymi Winaraem w wersji 2.xx (winar pakował na kilka archiwum o stałej wielkości pliku i spakowanym plikom dawał roższerzenia według numeracji np nazwa_pliku.r01 nazwa_pliku.r02 nazwa_pliku.r03 itd )
*.SFV jest plikiem z sumą kontrolną ( w czasie rozpakowywania Winrar sprawdza sumę kontrolną żeby sprawdzić poprawność danych)

Maciej 11.02.2005 15:48

-*.svf
...Simple Verification File. Plik zawierający wartość sumy kontrolnej plików i sprawdzający ich poprawność z plikami oryginalnymi (błedy-CRC). Zadanie pliku .sfv jest to, aby sprawdzić czy archiwum jest uszkodzone lub brakujące.
Poprawność plików można sprawdzić programem: Total Commander, klikając na plik .svf. Lub innymi -WinSFV, -pdSFV, -fsum.

-*.rar *.r00 *.r01
...Archiwum RAR typu Mutli-Span (spanned) ,czyli podzielone na części. Odtworzyć/rozpakować można przy pomocy WinRar wersja 3.0 lub nowszy.

IceManSpy 11.02.2005 18:21

czyli jak to wypakuje (mozna najnowszym winRARem??? ) to beda jakies tam pliki???

Berion 11.02.2005 18:29

Cytat:

Napisany przez Maciej
[...] -*.rar *.r00 *.r01
...Archiwum RAR typu Mutli-Span (spanned) ,czyli podzielone na części. Odtworzyć/rozpakować można przy pomocy WinRar wersja 3.0 lub nowszy.

Lub starszym... Bo od 3.0 (bodajże) nazwy części uległy zmianie na part1, part2 itp.

M@X 11.02.2005 21:59

Ale w opcjach pozostal "stary styl nazywania woluminow" ktory czasami sie przydaje ;-D

smolik 11.02.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
czyli jak to wypakuje (mozna najnowszym winRARem??? ) to beda jakies tam pliki???

No coś tam będzie najlepiej zrobisz jak sprawdzisz.
Można najnowszym.

psajdak5 05.03.2006 08:23

Czesc!mam maly problem!sciagam z Bit Torrenta film!i w folderze docelowym sa na foldery o nazwie CD1 i CD2!w kazdym z folderow jest po 1 pliku z rozrzeszeniem .sfv i okolo 20 jak nie wiecej plikow .rar!sciaganie dobiegnie nie dlugo konca a ja nie wiem jak mam sie za to zabrac!prosze o kontakt na gg 5749407!lub od na tego posta!bardzo prosze o pomoc:(

Maciej 05.03.2006 08:28

Cytat:

Napisany przez psajdak5
Czesc!mam maly problem!sciagam z Bit Torrenta film!i w folderze docelowym sa na foldery o nazwie CD1 i CD2!w kazdym z folderow jest po 1 pliku z rozrzeszeniem .sfv i okolo 20 jak nie wiecej plikow .rar!sciaganie dobiegnie nie dlugo konca a ja nie wiem jak mam sie za to zabrac!prosze o kontakt na gg 5749407!lub od na tego posta!bardzo prosze o pomoc:(

tutaj masz co i jak...http://www.searchengines.pl/phpbb203...howtopic=16185

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59.