![]() |
Błąd crc
Czym może być spowodowane to że moja nagrywarka nie czyta dobrze płyt które na innych kompach działają? Wszystko czyta oprócz płyt od tego kumpla i tylko płyty z grami ze stajni EA (( ? Jeszcze raz powtarzam że te płyty na innych kompach chodziły. Mój model nagrywarki: LiteOn 52/32/52. Kumpel ma taka samą. Prosze o pomoc :|
|
moze kupel nagrywa ze zbyt duza predkoscia, a moze masz takie plytki badziewne
|
Ja jestem za zbyt duza predkoscia, niestety gry ze stajni ea tak maja, na dodatek badziewne nosniki i kicha
|
może zwolnij odczyt nagrywarki Nero Drive Speed'em?
|
Mówiłem że na innych kompach czytało (( Czy może to być wina sterwoników w mojej nagrywarce? Są to płyty Msonic i nie czyta (u mnie tylko) jednego pliku. A to nero Drive Speed da coś?
|
...mozesz zastosowac tez program Asus CD Speed (dziala z wiekszoscia napedow o ile poprawnie sa zainstalowane sterowniki ASPI). A jak to nie pomoze to sprobuj zrobic obraz z tej klopotliwej plyty za pomaca CloneCD (jak sie uda to juz niezle), nastepnie zamontuj go w wirualnym napedzie z DaemonTools albo z Alcohola ii sprawdz czy mozna instalowac bez przeszkod. Jak tak to wypal obraz za pomoca swojej nagrywarki.
|
W tym problem że to już prubowałem jedynie spróbuje Asus drive speed.
|
A programik BadCopy znasz? Moze ten klopotliwy plik zrzuc na dysk za jego pomoca a potem skopiuj do jakiegos folderu, natomiast pozniej cala reszte juz normalnie tam skopiuj i nagraj komilacje w nero ustawiajac taka sama etykiete jak na plycie z ktorej bedziesz zrzucac... (sprobuj w razie czegos na plytke CDRW zrzucic najpierw, zeby na darmo plyt nie marnowac)
|
Dzięki :piwo: Spróbuje.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:24. |