![]() |
Problem ze skopiowanie p³yty DVD
Mam problem ze skopiowaniem p³yty dvd(4.2 GB)Nagrana na niej jest impreza Studniówkowa (nie moja) i mniej wiêcej w po³owie wyskakuje b³±d.Próbowa³em na czterech ró¿nych programach i wszêdzie to samo.Ostatnim by³ mój ulubiony DVD Decrypter Oto komunikat:
:http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=17008&stc=1 Proszê o wskazówki. |
przetrzyj p³ytkê sprawd¼ czy nie ma rys
je¶li po obdukcji stwierdzisz ¿e p³ytka jest w dobrym stanie to w takim razie jest s³abszy no¶nik albo - choæ rzadziej - problem z nagrywark± tak to jest ¿e nagrywarki DVD-RW nie wspó³pracuj± z ca³± dostêpn± rzesz± p³yt trzeba do¶wiadczalnie dobraæ najbardziej odpowiadaj±ce nagrywarce p³ytki druga sprawa - po owej fotce widaæ, ¿e nie podejmowa³e¶ wiêkszej walki z t± p³yt± - bior±c pod uwagê samego DVD Decryptera Interpretacja: Odczyt (10 prób) - kliknij 2, 3 razy na "Ponów próbê" je¶li to nic nie da to klikaj na "Ignoruj" pó¼niej przejrzyj skopiowany materia³ i ztwierd¼ czy ilo¶æ b³êdów (je¶li nie jest za du¿a) nie wywar³a znacz±cego wp³ywu na jako¶æ materia³u w danym obszarze innej mo¿liwo¶ci nie ma (na niezno¶ny no¶nik) albo pogodzisz siê z ma³ymi usterkami albo zrezygnujesz |
W takim razie spróbuje nagraæ j± tak± jaka jest.Dziêki za szybk± reakcje na mój problem.Pozdrawiam Mirka -1977
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:49. |