![]() |
różnica między + a - sprowadza sie do innej częstotliwości pofalowania ścieżki na płycie, wiem to bo czytałem grudniowy Chip :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Bzdura :taktak: Jesli odtwarzacz ma w specyfikacji obsluge takich plyt, to nie ma prawa ciac filmow nagranych na nich. W obu przypadkach (+ i -) mowimy oczywiscie o w miare przyzwoitych nosnikach - czyli tych ktorych jakosc po nagraniu miesci sie w specyfikacji :czytaj: |
Podobno na DVD-R lepiej nagrywać dane, a na DVD+R filmy (i muzykę?). Ktoś pisał niedawno na forum, że na minusach filmy mogą się haczyć, dlatego poleca plusy (ja też ;) )
|
Dziekuje wszystkim za pomoc:)))
|
Cytat:
Ale wszystko oczywiście trzeba samemu sprawdzić :mruga: Tak jak mówisz - zależy to od nośników, stacjonarki Ale także i od urządzenia nagrywającego :taktak: |
Cytat:
|
|
co to dokladnie jest bitsettings? czy 3ba to ustawiac przy nagrywaniu filmu na DVD+R?
|
Cytat:
To dopiero jest pewność :tak!: :mruga: |
Po nagraniu na DVD-R masz wiekszą pewność że starsze odtwarzacze stacjonarne DVD je odczytają (4-5-cio letnie), z DVD+R mogą być problemy na starszych DVD ale jeżeli masz 2-3 letni odtwarzacz DVD to możesz śmiało nagrywać np. Filmy, różnicy w jakości nie ma, po prostu koncerny takie jak Pioneer, Philips, Hitashi, Sony nie chcąc płacić za patent jedne drugim (np. Philipsowi) wymysliły dwa formaty DVD-R i DVD+R
|
Cytat:
TDK, Verbatim, Sony, Maxell, ... Dla szarego zjadacza chleba różnice między DVD+R a DVD-R są prawie żadne Poza niewielką różnicą w pojemności - zobacz TU :czytaj: Resztą zajmują się odpowiednie czytniki :mruga: Na chwilę obecną nie ma żadnych dowodów wyższości trwałości jednego formatu nad drugim :nie: Tak więc hulaj dusza! :mysz: :mruga: |
dobra ale jakie sa roznice pomiedzy tymi 2 plytkami - i + ktore sa trwalsze i ktore bys polecil kupowac czy + a mzoe -?
|
Cytat:
Co mają napis: "DVD-Video" :czytaj: :D |
Roznice pomiedzy DVD-R a DVD+R
Widze u gory podobny post ale ogolnie pisze o plytkach firmowych ktore sa lepsze a mi chodzi jakie roznice sa pomiedzy tymi dwoma plytami i ktore dluzej moga wytrzymac i lepsza posiadaja jakosc nagrania np filmu.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:29. |