![]() |
dzieki za rady. moze zacznie lepiej działac ale nie bede robic sobie nadziei. A czy moze ktos mi poradzic jakie DVD kupic??`
|
Pomylka - nie ten topic :)
A czytales instrukcje? Stron 226 i 36 bodaj? Jest napisane - ustaw jezyk subtitles, zaznacz napisy, uruchom, wskaz film, uruchom. Na ile moja znajomosc jezykow obcych dziala :) Z tego co kumam to obsluguje format microDVD? (bylo ze *.sub i *.srt) nie wiem. Wszystkie funkcje masz na pilocie (nie na odtwarzaczu) A swoja droga Thomson to badziew :) Prawie taki sam jak Grunding. |
Nie czyta DVD?
1. Przeczyścić laser, sprawdzić 2. Dalej nie czyta? Wyrzucić... |
:ysz:ja też posiadam dvd firmy Thomson i nie jestem z niego zadowolona gdyż nie czyta plików DVD, czyta pliki DVX ale tylko czasem:help:, a o napisach lepiej nie wspominać, czyta tylko wybrane, raz czyta format Txt raz nie zależy od niego. Gdybyście mogli mi w jaki kolwiek sposób pomóż była bym wdzięczna. Z góry dziekuje :'( :( Dokładnie to DVD Thomson DTH1618
|
Napisy z lewej strony
Witam!
Czy ktoś już może poradził sobie z wyśrodkowaniem i ewentualnym powiększeniem napisów w Thomsonach, bo z poprzednich wypowiedzi trudno to jednoznacznie stwierdzić. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź...:) |
Witam mam thomsona DTH 233e. Dziś odebrałem go z serwisu ponieważ pojawił się nowy upgrade oprogramowania także jak ktoś ma gwarancję to usługa gratis... . Napisy do divxa są odtwarzane tak jak ktoś już wcześniej napisał tyle tylko że rozszerzenie to*.srt (SubRip) (txt przekonwertowany w programie Subtitle Workshop). WAŻNE: Plik tekstowy musi mieć taką samą nazwę jak video.
DVD czyta również rozszerzenie *.sub ale w tym przypadku litery pojawiają się ucięte z lewej strony ekranu i są problemy z synchronizacją nawet przy ustawieniu odp częstotliwości klatek. Pozdrawiam Bartek :) |
Witam, skoro już mowa o Thomsonie. Mój znajomy ma model DPL680HT sprawdzałem też napisy na odtwarzaczu dvd firmy yakumo (nie pamiętam jaki model) i w obu przypadkach jest ten sam problem. Napisy z rozszerzeniem *.srt (nie wiem jak w przypadku innych formatów) działają ale nie są wyśrodkowane tzn wyświetlają się maksymalnie po lewej stronie ekranu do tego stopnia że nie widać pierwszej litery. Odtwarzałem ten sam film na kompie i napisy działają tak jak należy czyli wyświetlają się na środku ekranu. Poza tym thomson niby wyświetla napisy *.srt ale jak się daje info o napisach to pisze, że ***8222;nie znane***8221;. Jaki mam wybrać format napisów ? czy na waszych thomsonach i innych odtwarzaczach też napisy są wyświetlane przy samym krańcu lewej strony ekranu ?.
|
jak chcesz żeby twoje kino czytało napisy zrób tak
1. nazwa filmu i napsów musi być taka samo 2. nie umieszczać filmu folderze ( ale nie zawsze tak jest ale warto sprwdzić) 3. napisy odpowiedniego formatu robimy w SubEdit plik\eksport\ wybierasz format srt lub smi (polecam smi) ale pierw otwieramy napisy a jak otworzycie napisy dajcie zapisz (aby wyświetlanie czas u było 00:00:10) i potem format napisów. 4. jeżeli napisy już są ale nie ma polskich ogonków to należy ściągnąć FIRMVARE FIRMVARE DO PL OGONKI http://mtz.softpedia.com/index.php?o...id=71&Itemid=4 Miłego oglądanie Dla początkującego to meczące są te napisy :) |
Witam
Od kilku dni bawie się takim sprzętem i udało mi się uzyskać napisy :) Trzeba je zmienić np. do formatu .smi . Ja to robiłem programikiem Subtitle Workshop ze stronki http://www.urusoft.net/downloads.php?lang=1 A swoją drogą to czekam na jakiś nowy firmware, który umożliwi odtwarzanie napisów .txt. Pozdrawiam, Wodzu |
DTH6300E + new Xvid
Hi, sry for english, but i am from Czech Republick. Maybe you can help me:
I have Thomson DTH6300E and new movies in codeck Xvid are bad playable. The movie are plucking (jerking) (( . Exist some new FIRMWARE for DTH6300E ? PLS help me somebody :glaszcze: . This question in CZ: http://www.zive.cz/poradna/SubChild....15234&Main=115 Thanks for help |
Cytat:
|
ChodzĄ Pliki *srt I *sub!!!
Wielkie Dzieki Wszystkim, KrÓrzy Mi Pomogli!!!!!! #maciej# #maxxis# #arszemik# |
Czy ktoś mi wreszcie pomoże??? Przecież nie będę łączył napisów z filmem!
Muszę mieć konkretne informacje na temat nazwy i rozszerzenia napisów. Błagam!!! HELP!!! |
Cytat:
Kur**! Zawsze są jakieś problemy!!! A sprzęt kosztował 1000zł! :wsciekly: |
Cytat:
a czym skonwertować do dab ? :| |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50. |