![]() |
nagranie filmu ściagniętego z internetu
Dobry wieczór. Mam pytanie .Mam nagrywarke LG 4040B do wypalania uzywam NERO 6(od wczoraj) -jak nagrać film ściągnięty z internetu gdzie osobnym plikiem sa napisy tak aby dało to się ogladać na stacjonarnym DVD. Bardzo dziekuję
|
Jakie pliki są w folderze z filmem?
Jest to pewnie film w dvix? :D |
A jakie to stacjonarne DVD?, bo każde cechuje się czymś innym,,,np. jedne czytają napisy w .txt a innne tylko w .sub
|
NO TAK PANOWIE. wiecie jak to jest z inernetem jedne sa w dvix a inne avi a niekiedy nie maja opisów. moje dvd to Panasonic rv62.Dziekuje za zainteresowanie i nadmieniam iz jeszcze jestem laikiem w tym temacie ale dzieki waszej pomocy to sie zmieni dzieki.
Moj numer GG to 1299611. |
To jeszcze zależy, czy ten odtwarzacz czyta filmy w DivX. Panasonic - strzelam od razu, że nie. Ta firma nie lubi DivX-ów podobnie jak inne "bardzo znane".
Jedynym rozwiązaniem jest przerobienie filmu na VCD, SVCD lub DVD. |
To jeszcze zależy, czy ten odtwarzacz czyta filmy w DivX. Panasonic - strzelam od razu, że nie. Ta firma nie lubi DivX-ów podobnie jak inne "bardzo znane".
Jedynym rozwiązaniem jest przerobienie filmu na VCD, SVCD lub DVD. |
No, KaPi masz szczescie :) - dobrze strzeliles:D
Ten model nie czyta zadnych divx, ani xvid'ow wiec nic takiego nie odtworzy. Jedyna mozliwoscia odtworzenia na nim filmow jest przerobienie ich na dvd/vcd/svcd. Tak przy okazji to gdybys chcial nagrywac cos na dvd, to pal na - bo + ten model (teoretycznie) nie czyta. |
Cytat:
|
dzieki Panowie za odpowiedz ale nie problem z przerobieniem filmu ale jak film zrobiony w divx gdie napisy sa oddzielnie wkleic je do formatu dvd aby to grało? oto jest pytanie i tego nie mogę zgłębić...
|
Cytat:
|
ma ktoś może jakiś pomysł?
|
tu dowiesz sie cos wiecej http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=21085 (hehehe)
powiem tylko tyle że czeka cie ciężka przeprawa zprzerubką divx na DVD lepeij odrazu kup nowy odtwarzacz dvd z divx (jak sie nie chcesz męczyć) pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07. |