Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   dvd+rw a odbiornik stacjonarny (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvd-rw-odbiornik-stacjonarny-48199/)

nusiler 14.02.2005 20:14

dvd+rw a odbiornik stacjonarny

Posiadam nagrywarke LiteON 1653S .Nagrałem krązek dvd+rw lecz nie moge go otworzyć na odtwarzaczu stacjonarnym LG LH-T6345 .Moze ktoś módł by mi pomóc .Pozdrowienia

bart_3d 14.02.2005 20:18

Najwyraźniej odtwarzacz nie obsługuje płyt DVD+RW
Może pomóc ustawienie Book type płyty na DVD-ROM

Boger 14.02.2005 20:31

Ludzie... 109 postow do czegos zobowiazuje!!!

@bart_3d lepiej nic nie pisz jesli masz pisac takie bzdury.

@nusiler - jaka to byla plyta? Wiem ze rw ale jakiego producenta? Jesli jakas esperanza albo cos podobnego to kup porzadna - verbatim, platinum, tdk i sprawdz czy przeczyta. Jesli nie bedzie czytac to oddaj do serwisu. Wg specyfikacji ten model czyta WSZYSTKIE rodzaje plyt dvd wiec nie powinien miec problemow przynajmniej z firmowymi plytami.

nusiler 14.02.2005 20:36

Jest płyta firmy MINTA . Book type ustawiłem na dvd-RW i nic.kupie inną i spróbuje dziękuje z odpowiedzi

bart_3d 14.02.2005 20:38

Ja tylko zakładam, że po tylu postach o esperanzach i tym podobnym chłamie w połączeniu z Liteonem nikt tego nie stosuje :)

co do specyfikacji stacjonarki to napisałem "najwyrażniej" co można czytać jako - może, nie wiem, nie mam pojęcia :)

bart_3d 14.02.2005 20:41

minta to ja bym najgorszemu wrogowi nie polecił a szczególnie posiadaczowi Liteona
Te palniki lubią dobre, markowe płytki
esperanza, mint, mediastore, hawk odpada (chociaż jest topic traktujący o biosie do liteona nagrywającym esperanzy)

Boger 14.02.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez nusiler
Jest płyta firmy MINTA . Book type ustawiłem na dvd-RW i nic.kupie inną i spróbuje dziękuje z odpowiedzi

Czyli wszystko jasne :taktak: Kup porzadne dvd+/-rw.
Polecam Platinum dvd+rw 4x - jest na ricohjpn w11 i jakosciowo wypada wg mnie lepiej niz TDK dvd+rw 4x, ktore jest na Philips041.

Cena rowniez zachecajaca tutaj jest np juz za 3,40zl! :spoko:

Boger 14.02.2005 21:01

Cytat:

Napisany przez bart_3d
Ja tylko zakładam, że po tylu postach o esperanzach i tym podobnym chłamie w połączeniu z Liteonem nikt tego nie stosuje :)

co do specyfikacji stacjonarki to napisałem "najwyrażniej" co można czytać jako - może, nie wiem, nie mam pojęcia :)

Nastepnym razem spojrz na "staz" takiego klienta na forum.

A pozatym przyzwoitosc wymaga aby sprawdzic taka informacje przed napisaniem chociazby tutaj!

Pozdrawiam! :piwo:

robi66 14.02.2005 21:17

..ja nagrywam na Benq na Verbatimach DVD+RW x4 a odtwarzam to na stacjonarce Elta-8894. Book type ustawiam na DVD-ROM. Tez zachowanie odtwarzacza bywa zaskakujace. Zauwazylem ze lepiej czyta te plyty nagrane x2.4 ale nie jest to regula. Dzisiaj nagralem sobie film x4 i przy pierwszej probie poszlo wszystko jak trzeba a po ponownym odpaleniu plyty zobaczylem na ekranie dwa oddzielne katalogi Audio_ts i Video_ts cos jakby w przegladaniu mp3 albo jpeg. Po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu odtwarzacza pierwsze odpalenie plyty znowu jest idealne. Z CD-RW tez bywa roznie.... nie wiem czy to wina nagrywarki czy odtwarzacza czy akurat moich plyt ale fakt ze jak na normalnej plycie Benq cos wypali to nie ma problemow z odtwarzaniem w stacjonarce.

Robert

nimal 14.02.2005 21:22

rw, jak wiadomo, maja duuuzo nizszy wspolczynnik odbicia swiatle, wiec jest to ogromne wyzwanie dla stacjonarki przeczytac cos takiego
w niektorych przypadkach technicznie przeczytac cos tam sie da, ale programowo jest to wykluczone - i wtedy pomga zmiana booktype
ale w innych ograniczenia leza po stronie sprzetu i wtedy kupa
czasem update biosa pomaga, ale nie w kazdej stacjonarce mozna go recznie wymienic...

Boger 14.02.2005 21:33

Twoj model niby czyta dvdrw, ale tak jak napisal nimal czasami stacjonarki maja z tym problemy. Moja rada - sprobuj -rw - mysle ze bedzie dzialal, ale musisz to sprawdzic.

robi66 14.02.2005 22:14

..a ja wlasnie cos odkrylem. Przywrocilem booktype swojej plyty DVD+RW z wczesniej ustawionego DVD-ROM na oryginaly i stacjonarka zaczela czytac plytke DVD+RW szybko i bezproblemowo. Mysle ze niepotrzebnie ustawiam boktype na DVD-ROM skoro stacjonarka jest w stanie odtwarzac te plyty. Zmiana booktype powodowala to ze stacjonarka nie byla w stanie odczytac poprawnie rodzaju plyty i stad cale problemy. Polecam wyprobowanie wszystkim ktorzy maja problemy z odczytem tych plyt w swoich stacjonarkach a przystosowanych do odczytu tych plyt.

Robert

nusiler 15.02.2005 05:15

DziEkuje za pouczjące odpowiedzi

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:27.