![]() |
Jak odzyskac/utworzyc partycje na Flash disku??
Witam!!
Jestem tu nowy - i juz mam problem ;) Otoz - kiedys sie spieszylem i bez zaaplikowania bezpieczne usuwanie sprzetu wyciagnalem flasha ... I co? Otoz ma uszkodzona partycje ... Nie moge go normalnie formatowac gdyz XP twierdzi ze nie moze ukonczyc formatowania, widzi go ale nie potrafi nic z nim zrobic. Probowalem spod DOSa ale tez nie skutkuje - twierdzi ze nie wie ile jest klastrow cylindrow i czegos tam jeszcze ;) Co mozna w tej sytuacji zrobic?? Jesli juz bylo to gdzies opisywane - to prosze o odnosnik, bo na Forum nie moge tego znalezc ... Bede dziweczny za kazda pomoc ;) Pozdrawiam Moto |
Problem z partycją
Użyj programu "Partition Magic" . Na pewno pomoże, no chyba , że masz fizycznie uszkodzonego twardziela.
Odpal Partition Magic, usuń partycję która sprawia problemy , ponownie ją załóż i sformatuj. |
Po pierwsze - bzdura: nie mozna uszkodzic PenDriva wyciagajac go z gniazda bez tz. "bezpiecznego usuwana". nie mozna!
Spod DOSa formatowania nie wykonasz - bo pod DOSem nie ma sterownikow do PD Pewnie uszkodzone jest polaczenie na "wtyczce" albo cos wiecej, trudno powiedziec. Kupic nowego, sa juz tak tanie, ze nie oplaca sie walczyc z uszkodzonym. |
Cytat:
z iRiver Craft 1GB tez nie bedziesz walczyl? no tak, przeciez to tylko 8 sotwek ;) zalezy jaki grajek... zawsze warto pomeczyc sie, moze cos zadziala... |
Cytat:
2. Ma gwarancje, a mysle, ze jest to uszkodzenie bardziej mechaniczne niz blad dysku. 3. Mimo - dlabym do serwisu - bo za drogie na "kompinacje alpejskie". |
oki - dzieki - partition magic jest tylko na dyski twarde - juz probowalem,
ale dzieki w takim razie faktycznie moze gra nie warta swieczki... W kazdym razie jestem wdzieczny za posty!! Pozdrawiam Moto |
no jak sie ma gwarancje to pewnie ze do servisu.
zakaldalem ze Mtoelvis nie ma takowej i zdany jest na siebie... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:33. |