Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon 1653 problem (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1653-problem-48258/)

wafel_ 01.03.2005 08:54

Wiem ze to najgorsze gowno i to on to powoduje [klopoty z obrazem], ale niestety lenistwo. Narazie jakos dziala kiedys moze zainstaluje nowy system, jak juz ten sie wysypie calkowicie :) .
Temat uwazam za zamkniety.

legion 28.02.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez wafel_
win me

Czlowieku wywal me ( to jego wina nikt o zdrowych zmyslach tego gowna nie instaluje :D) to najgorszy syf jaki wyposcil mickroshit wiec poroponuje zebys zainstalowal 98 lub 2000 :D moze nie bedzie problemow :D
Cytat:

Napisany przez downloads
Przytrzymanie przycisku wysuwania tacki podczas startu kompa powoduje sprzetowy restart nagrywarki (w Litkach) wiec to nie przypadek.

teraz to mnie zabiles kolego :haha:

wafel_ 28.02.2005 18:31

tasma jest sprawa, zworki sa dobrze ustawione. na 100% nie jest to wina zasilacza. jak wlaczam pc to cos sie krzaczy obraz [kolorowe paski i kwadraty]. jak restartuje nagrywarke to raz na jakis czas pc sie uruchamia. nie wiem co moze byc przyczyna konflikty sprzetowe?

edass 22.02.2005 12:29

Cytat:

Napisany przez wafel_
sprawdzalem u kumpla ma taki sam zasialacz ale gorszy komp i windows xp - dziala bez problemu

sprawdz czy nie masz uszkodzonej tasmy laczacej plyte z DVD oraz czy dobrze ustawiles zworke

wafel_ 22.02.2005 07:53

sprawdzalem u kumpla ma taki sam zasialacz ale gorszy komp i windows xp - dziala bez problemu

downloads 16.02.2005 22:02

Najprościej byłoby sprawdzić w innym kompie a jak tam zadziała to rozstrzygać dalej.

wafel_ 16.02.2005 21:52

czyli nagrywarka jest uszkodzona ??

downloads 16.02.2005 19:04

Przytrzymanie przycisku wysuwania tacki podczas startu kompa powoduje sprzetowy restart nagrywarki (w Litkach) wiec to nie przypadek.

wafel_ 16.02.2005 17:26

Wydaje mi sie ze cos jest jednak z zasilaczem, sterowniki do grafy wgralem i kupa. Gdy podczas wlaczania pc bawie sie guzikiem od otwierania tacki to jest wieksze prawdopodobienstwo ze komp sie z nagrywarka uruchomi [albo to zbieg okolicznosci ;)].
moj konfig:
duron 1200
128 ddr
gf 2 mx 400
seagate barracuda 60gb i 80gb
plyta ecs nie pamietam modelu [jakis tani syf]
win me
zasilacz codegen 300w

karel48 15.02.2005 23:33

Cytat:

Napisany przez wafel_
odpialem i nic

teraz komp z nagrywarka sie uruchomil [po ktorejs tam probie] i dziala,
na dziendobry zostalem przywitany komunikatem [w zalaczniku]. Poprzednio gdy pc ruszyl z dvd byl taki sam komunikat.

Przecież to okienko winshita wyraźnie mówi o zwalonych sterach karty grafiki - oraz zaleca ich ponowną instalacje do czego i ja się przyłączam.
przed instalacją nowych sterów odinstaluj stare ( najlepiej by było usunąć jeszcze pozostałości jakimś softem).
Napewno nie zaszkodzi nawet jak nie pomoże! ;)

Boger 15.02.2005 19:45

To jak dziala to nie wylaczaj go! :haha:

A tak na serio to moze cos ci sie "gryzie" w kompie?

Jaka masz konfiguracje? Napisz dokladnie co masz (wlacznie z zasilaczem, napedami, grafa, itp.), moze do czegos dojdziemy.

wafel_ 15.02.2005 19:19

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Realok
jw - czyli prawdopodobnie zasilacz.

Odepnij wszystkie niepotrzebne urzadzenia - dyski, nagrywarki, cd-rom'y, czyli zostaw tylko jeden dysk (na ktorym jest system) i nagrywarke dvd. Jesli ruszy i nie bedzie problemow to prawdopodobnie winny jest zasilacz.
Aha, nagrywarke podepnij na innej szelce niz dysk.
Mozesz tez zresetowac bios plyty przed wlaczeniem kompa. Moze to on robi problemy?

odpialem i nic

teraz komp z nagrywarka sie uruchomil [po ktorejs tam probie] i dziala,
na dziendobry zostalem przywitany komunikatem [w zalaczniku]. Poprzednio gdy pc ruszyl z dvd byl taki sam komunikat.

Boger 15.02.2005 18:17

jw - czyli prawdopodobnie zasilacz.

Odepnij wszystkie niepotrzebne urzadzenia - dyski, nagrywarki, cd-rom'y, czyli zostaw tylko jeden dysk (na ktorym jest system) i nagrywarke dvd. Jesli ruszy i nie bedzie problemow to prawdopodobnie winny jest zasilacz.
Aha, nagrywarke podepnij na innej szelce niz dysk.
Mozesz tez zresetowac bios plyty przed wlaczeniem kompa. Moze to on robi problemy?

yacek _b 15.02.2005 17:52

jesteś , pewien że to nagrywarka ci kaszani ? Może coś innego pada ?

CreAtivE 15.02.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez wafel_
witam, mam liteona 1653 moj problem jest taki gdy podlacze nagrywarke i urucomie kompa to na ekranie monitora pojawiaja sie jakies kwadraty paski ogolnie syf. innym razem ekran jest czarny i dusi sie glosniczek komputerowy [wydaje piski]. Nagrywarka dziala poniewaz raz udalo mi sie urichomic kompa z zainstalowana nagrywarka i palila plytki. Co moze byc tego przyczyna??

Zasilacz?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:50.