Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dlaczego Y i Z się czasami zamienia? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dlaczego-y-sie-czasami-zamienia-48264/)

roman01 15.02.2005 17:48

Dlaczego Y i Z się czasami zamienia?

mam pytanie niby wszystko OK ale czasami jak piszę ni skąd ni z owąd Y zamienia mi się z Z na klawiaturze. Czy jest na to jakaś porada?

gallus 15.02.2005 18:00

Może masz zwidy :rotfl:
A tak serio to moze coś ci się zmienia z ustawieniami klawiatury - musisz mieć ustawiony jezyk polski - programisty

roman01 15.02.2005 18:12

Nie martw się nie mam zwidów może sam je masz !!! Jeśli chodzi o klawiature to mam cały czas język polski programisty. Jeśli by go nije było to non stop bym miał tego typu problemy.

Maciej 15.02.2005 18:13

może przypakowo przełączasz język lub układ klawiatury, klawiszami lewy alt+shift lub ctrl+shift czy jakoś tak :)

polakT 15.02.2005 18:14

Cytat:

Napisany przez Maciej
może przypakowo przełączasz język lub układ klawiatury, klawiszami lewy alt+shift lub lewy ctrl+shift czy jakoś tak :)

tak prawy ctrl+shif tez tak mialem ;)

roman01 15.02.2005 18:16

Chłopaki może i widocznie tak. W każdym bądź razię wielkie dzieki.

Smartek 15.02.2005 18:34

nom, udreka - kiedys nie wiedzialem, a jak gralem w medala to mi sie ciagle przelaczalo i mnie szlak trafial..

w medalu - ctrl kucanie
shift - skradanie...

i ciagle mi sie zmienialo :haha:
pozdro ;)

nimal 15.02.2005 18:41

zawsze jeszcze w czasie instalacji uswam klawiatury inne niz polski programisty - i problem nie istnieje
bo w sumie ciekawe na kiego wala komu 3 rodziej klawiatury zainstalowane? cikawe czy ktokolwiek to uzywa - nie liczac przypadkowych przelaczen - tych wybitnie wnerwiajacych :banan2:

MaciejT 15.02.2005 18:47

odinstaluj calkowicie jezyk Polski maszynistki to nie bedzie problemu :)

Predi 15.02.2005 18:51

Cytat:

Napisany przez nimal
zawsze jeszcze w czasie instalacji uswam klawiatury inne niz polski programisty - i problem nie istnieje
bo w sumie ciekawe na kiego wala komu 3 rodziej klawiatury zainstalowane? cikawe czy ktokolwiek to uzywa - nie liczac przypadkowych przelaczen - tych wybitnie wnerwiajacych :banan2:

robie dokladnie tak samo :) i to samo sadze o posiadaniu wiecej niz 1go rodzaju klawiatury

Mich@ł 15.02.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez nimal

Robię tak samo...

Ale ostatnio jak pisałem teks w Wordzie, to nie wiem czemu, ale nagle zamiast pisać małymi literami wszystko pisałem DUŻYMI...
Caps Lock był wyłączony...
Próbowałem restartować kompa, żeby normalnie skończyć pisanie dokumentu i nic....
Skończyłem pisać DUŻYMI literami i jak na złość wszystko wróciło do normy... :blee: :|

nimal 15.02.2005 20:13

masz dwie mozliwosci - jesli problem wystepowal tylkow wordzie to wlaczyles przypadkiem kapitaliki lub wersaliki w ustawiniach czcionki
jesli calej windy - masz aktywna funkcje klawisze stale

Mich@ł 15.02.2005 20:18

Cytat:

Napisany przez nimal
masz dwie mozliwosci - jesli problem wystepowal tylkow wordzie to wlaczyles przypadkiem kapitaliki lub wersaliki w ustawiniach czcionki
jesli calej windy - masz aktywna funkcje klawisze stale

Klawisze stałe na pewno nie...

Może te kapitalki... Ale dlaczego nagle się włączyły i równie nagle wyłączyły??? Ale już jest :spoko:

nimal 15.02.2005 20:27

moze jakis skrot klawiaturowy :) word ma ich od nacpania - jest nawet taki do... definiowania skrotow klawiszowych :D serio - nie robi sobie jaj :)

Mich@ł 15.02.2005 20:35

Cytat:

Napisany przez nimal
moze jakis skrot klawiaturowy :) word ma ich od nacpania - jest nawet taki do... definiowania skrotow klawiszowych :D serio - nie robi sobie jaj :)

Może.... :P
Ważne, że już jest ok... 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:40.