Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Na jaich płytach nagrywać???-LOn 1673!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaich-plytach-nagrywac-lon-1673-a-48295/)

daFojtek 17.02.2005 02:39

Cytat:

Napisany przez mirol
ja natomiast mam pytanie : czy robiąc kopie 1:1 płyta źródłowa i kopia muszą być tego samego rodzaju ( plus - minus) czy "gance gal"

moze kopiowac z + na - i odwrotnie bez zadnych problemow :)

mirol 16.02.2005 20:11

ja natomiast mam pytanie : czy robiąc kopie 1:1 płyta źródłowa i kopia muszą być tego samego rodzaju ( plus - minus) czy "gance gal"

icemac 16.02.2005 15:55

bitsetting to ten dvd-rom :tak!:

a co do zewnetrznego DVD-RW - to bym sie zastanowil czy warto

wywal CD, bo DVD czyta i zapisuje wszystkie formaty

P.S.
nie lapac za slowka :>

Tomkyw 16.02.2005 15:24

Puki co nie chodzi mi o filmy bo dvd stacjonarnego nie posiadam i nie zamierzam raczej będę zgrywać divixy zdjęcia i dokumenty ale rozumiem dvd+r
a co to jest ten bitseting dvd-rom?...przepraszamm za takie pytanko ale serio nie jestem w temacie
aha czy warto zainwestować w nagrywarkę zewnętrzną czy to przerost formy nad treścią?Nie mam wolnego slota chyba coś wywalę np cdrom

icemac 16.02.2005 14:04

Cytat:

Napisany przez Tomi20
Jeli chcesz cos troche tanszego to polecam Platinium DVD+R 8x wypalaja sie naprawde swietnie. POlecam ja sotsuje tylko te nosniki i sa nap[rawde swietne mala ilosc bledow po nagranie szczegolnie po aktualizacji biosu na CS0C na moim 1652 jestem zadowolony z mojego litak nie zawiodl mnie :).
Przyjemnnego korzystania z Litka

jak trafisz na dobra partie :tak!:

u mnie i tak stacjonarka wszystko czyta, a wyniki w krobe niezbyt zadowalajace

tengu 16.02.2005 13:44

NA pewno Verbatim (w sumie obojętnie chociaż litki generalnie wolą +), Platiniumy też dobra rzecz. TDK różnie - u mnie nagrywają się dobrze, u niektórych trochę gorzej) ale najczęściej też nieźle (ale uwaga tylko +) i też polecam raczej + i bit setting DVD-ROM

Tomi20 16.02.2005 13:22

Jeli chcesz cos troche tanszego to polecam Platinium DVD+R 8x wypalaja sie naprawde swietnie. POlecam ja sotsuje tylko te nosniki i sa nap[rawde swietne mala ilosc bledow po nagranie szczegolnie po aktualizacji biosu na CS0C na moim 1652 jestem zadowolony z mojego litak nie zawiodl mnie :).
Przyjemnnego korzystania z Litka

icemac 16.02.2005 13:14

markowych i polecam verbatimy+R AZO 4x z indeksem fabryki MCC2

a co do systemu to bitsetting (czyli dvd-rom z DVD+R tylko :tak!: ) stosuje sie do wiekszej kompatybilnosci z odtwarzaczami stacjonarnymi.

Tomkyw 16.02.2005 10:44

Na jaich płytach nagrywać???-LOn 1673!!

Na jakich płytkach(firma) i w jakim systemie(dvd-r,dvd+r dvd-rom czy coś innego) najlepiej nagrywać ważne dane aby z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić że po latach nie wyparuiją i nie staną się historią.
ps:z dużym prawdopodobieństwem będą wypalane na Lite-onie 1673s

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27.