Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ciągłe wysyłanie danych (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ciagle-wysylanie-danych-48344/)

andrzejj9 21.02.2005 03:44

Cytat:

Napisany przez Ziele
Tylko ze w netlimiterze nie da sie ustawić 0kb/s :D najmniej jest 1kb/s

Mówisz? Możliwe, bo przyznam, że to nigdy nie było mi potrzebne. Ale pogrzebałbym w opcjach, może jednak jest taka możliwość..

Ziele 21.02.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Bardziej na przyszłość... - nie wiem, jak się tego pozbyć (chociaż u mnie Ad Avare zwykle dobrze załatwia sprawę), ale wiem, jak można by obejść. Program Net Limiter - określasz limity na wszystkie aplikacje korzystające z internetu. W przypadku tych dwóch procesów ustawiasz po prostu na zero i przestajesz się nimi przejmować :)

Tylko ze w netlimiterze nie da sie ustawić 0kb/s :D najmniej jest 1kb/s

andrzejj9 21.02.2005 00:04

Cytat:

Napisany przez qfir
Tylko netlimiter musi byc non-stop wlaczony, co niepotrzebnie obciaza procesor.

U mnie chodzi cały czas od zawsze i nie zużywa nawet części procenta mocy procesora.

qfir 20.02.2005 23:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Bardziej na przyszłość... - nie wiem, jak się tego pozbyć (chociaż u mnie Ad Avare zwykle dobrze załatwia sprawę), ale wiem, jak można by obejść. Program Net Limiter - określasz limity na wszystkie aplikacje korzystające z internetu. W przypadku tych dwóch procesów ustawiasz po prostu na zero i przestajesz się nimi przejmować :)

Tylko netlimiter musi byc non-stop wlaczony, co niepotrzebnie obciaza procesor.

andrzejj9 18.02.2005 17:42

rembrant 17.02.2005 20:52

thx, i nastepnym razem nie daj sie dziadowi

rosol 17.02.2005 00:30

@rembrant pomogles mi dziada zwalczyc. Co prawda jest to gow** jeszcze gdzies na dysku ale poblokowalem polaczenia w Sygate Firewall i teraz jak narazie oki.
A tak wogole to co chwila ... intrusion prevention ... :P

Reputa leci !!

rosol 16.02.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez gallus
Chyba masz XP?
Jeżeli tak to zainstaluj łatki na blastera sasera lub odrazu SP2 + najnowsze łaty OD M$

Nie ... nie mam XP (podpis). Aktualizowalem windowsa 2003, sprawdzalem mks-online i spybot, ad-aware i rozne inne i nic ...

Chyba zainstaluje firewalla tak jak mi radzi rembrant
Zobaczymy co bedzie ...

gallus 16.02.2005 21:54

Chyba masz XP?
Jeżeli tak to zainstaluj łatki na blastera sasera lub odrazu SP2 + najnowsze łaty OD M$

rembrant 16.02.2005 21:33

A masz jakis firewall?? Przeskanuj kompa spyboot, a pozniej antywirem, najlepiej z internetu zeby nie korzystal z danych na Twoim dysku, wlacz firewall polecam Sygate Personal Firewall (kryptoreklama ;) ) i zezwol na te polaczenia ktore Tobie odpowiadaja. Pozdrawiam

bgn 16.02.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez rosol
Otoz mam taki problem ze przez caly czas wysylane sa dane - max predkosc ... nie moge korzystac z neta. Na początku działo się tak za sprawa 2 plikow Mnksvc32.exe i Hnksvc32.exe. Robilem wtedy tak, ze zamykałem te 2 procesy i dalej moglem normalnie pracowac, a teraz nawet to nie pomaga. Myslalem ze problem zniknie po formacie ale po 2-3 dniach znowu to samo. Przeskanowalem system czym sie da ... od trojanow, wirusow itp. W trayu chodzi mi caly czas nod32 z aktualna baza wirusow i nic. Ah i na partycji E tworzy sie plik "testfile" oraz "mnksvc32.exe"

Co to jest?? Jak to wywalic?? Juz wszystkiego probowalem ... HELP ME !!

skorzystaj ze skanera mks.Po wywaleniu plikow uwaznie przeczytaj gdzie sa zagniezdzone i wywal tam tez ( w Volume information odkladaja sie ich kopie - chyba ze chwilowo wywalisz punkty przywracania systemu z dusku). Lapiesz je ze stronktore ogladasz, lub z lokalnej sieci w ktorej jestes. Nietety nod32, produkty symanteca nie sa tu skuteczne i wali to przez nie jak przez dziurawe sito

rosol 16.02.2005 21:16

Ciągłe wysyłanie danych

Otoz mam taki problem ze przez caly czas wysylane sa dane - max predkosc ... nie moge korzystac z neta. Na początku działo się tak za sprawa 2 plikow Mnksvc32.exe i Hnksvc32.exe. Robilem wtedy tak, ze zamykałem te 2 procesy i dalej moglem normalnie pracowac, a teraz nawet to nie pomaga. Myslalem ze problem zniknie po formacie ale po 2-3 dniach znowu to samo. Przeskanowalem system czym sie da ... od trojanow, wirusow itp. W trayu chodzi mi caly czas nod32 z aktualna baza wirusow i nic. Ah i na partycji E tworzy sie plik "testfile" oraz "mnksvc32.exe"

Co to jest?? Jak to wywalic?? Juz wszystkiego probowalem ... HELP ME !!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02.