![]() |
Płyty główne pod Pentium IV Nortwood !
Witam !
Mam pytanko czy ktoś widział płytę pod PIV ASUSA LUB MICROSTARA z pamięcią DDR na chipsecie Intela lub SiS która b nie miała zintegrowanej karty dzwiekowej. Szukam od dwóch dni i takowej znaleść nie mogę !! |
Znalazłem, ale wszystkie mają zintegrowaną kartę dźwiękową (teraz nie ma modeli bez dźwięku). Dane pochodzą z programu Ranking Top 10 (CHIP):
Asus P4B266 (Intel 845D) Asus P4S333 (SiS 645) Asus P4S533 (SiS 645DX) MSI 645 Ultra (SiS 645) MSI 645E Max2 (SiS 645DX) MSI 845 Ultra-RU (Intel 845D) MSI 845E Max2 (Intel 845E) |
a jaka roznica, bo w cenie bylaby niewielka?
|
Witam !
Nie chodzi o kasę ale o rzecz bardziej banalną. Wolę moje AUDIGI niż coś co jest zintegrowane. A tak poza tym to znam ludzi którzy mają problemy związane właśnie ze zintegrowanymi kartami. Np: Niektóre gry chodzą nieprawidłowo / THPS2 nie chciało sie kręcić kółko w main menu / po wyłączeniu dzwieku wszystko OK .. |
Porostu z poziomu Biosu wyłączasz zintegrowany dzwiek i nie powinno byc problemów
|
NIE MA już płyt bez zintegrowanych komponentów, nawet u innych producentów (no chyba, że jakiś wyjątkowy szajs). Możesz jeszcze poszukać wśród starych modeli, ale wątpię w znalezienie. Przecież to można wyłączyć, wtedy podłączysz sobie swoje Audigy.
|
Witam !
I ti się Zip(R) mylisz właśnie dostałem maila od gościa z komputronik i okazuje sie że takie płyty są !! Asus P4S333 SiS-645 DDR ATX, Socket 478, 3 złącza dla pamięci DDR; 6x PCI, 1x ACR, AGPx4, 4x USB w cenie 532 brutto lub Asus P4S533 SiS-645DX DDR, ATX, Socket 478 (FSB 400/533), 3 złącza dla pamięci DDR; 6x PCI, 1x ACR, AGPx4, 4x USB w cenie 610 brutto Dystrybucja sprzętu komputerowego www.komputronik.pl Więc są jednak wyjątki od wyjątków dzięki all za pomoc ! Audigy & Ricoh RULEZ |
Ale ja korzystałem z Rankingu Top 10 CHIPa. Tam było napisane, że każda płyta ma zintegrowane komponenty.
|
Cytat:
2. Nie bardzo pamiętam, ale coś mi się we łbie kołacze (może źle :) ) i nie wiem, czy gość z komputronika wie wszystko. Te podane przez niego płyty są na pewno tu: http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s533/overview.htm http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s333-vm/overview.htm Być może ma na stanie tę drugą (optional sound) bez dźwięku, ale jeśli jeszcze nie byłeś na stronie firmowej asusa to radzę zaglądnąć - praktycznie wszystkie mają zaznaczony sound. |
Witam !
No właśnie ten napis ( optional ) oznacza że dźwięk jest w opcjii ! |
pytanie czy importerowi chcialo sie sprowadzac dwie wersje tej samesj plyty glownej - P4 ciagle jest drogie i te plyty chyba nie ida za dobrze
|
Witam !
No chyba sie jednak chciało bo na www.komputronik.com.pl takowa płyta ASUSA jest w cenniku i w opisie nie ma wzmianki o ulładzie dzwiękowym zgodnym z AC'97 ! |
No dobra, może i jest. Ale po co nagminnie utrudniać sobie życie szukając takiej płyty???? Zintegrowaną dźwiękówkę można wyłączyć. Każda nowa płyta to ma, bo to jest zaimplementowane w chipsetach tychże płyt.
|
No dobra, może i jest. Ale po co nagminnie utrudniać sobie życie szukając takiej płyty???? Zintegrowaną dźwiękówkę można wyłączyć. Każda nowa płyta to ma, bo to jest zaimplementowane w chipsetach tychże płyt.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:23. |