Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   problem z formatowaniem w NEC-3520A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-formatowaniem-nec-3520a-48402/)

adamluk 20.02.2005 16:17

dziękuje za pomoc ale niestety żadna z porad u mnie nie pomogła ,chyba spróbuję reinstalki systemu .

Dorian 18.02.2005 20:01

O właśnie . Pan Rycho może mieć rację. Jak masz Alcohol'a to na pewno to to!. Nie pomyślałem o tym...

rycho 18.02.2005 19:55

Cytat:

Napisany przez adamluk
czy ktoś może mi podpowiedzieć co mam nie tak że gdy chcę sformatować płytę DVD-RW + i - lub CD-RW wyskakuje mi "Błąd zapisu na dysku w G:/ Proszę potwierdzić że dysk jest zgodny z napędem oraz to że nie jest porysowany lub uszkodzony" zmiana firmwaru z 1.04 na 1.24 i 1.25 nic nie pomogły, w komputerze kolegi działa wszystko poprawnie.

Odinstaluj napędy wirtualne.
Alcohol 120% powoduje problemy.

Dorian 18.02.2005 19:50

Cytat:

Napisany przez adamluk
czy ktoś może mi podpowiedzieć co mam nie tak że gdy chcę sformatować płytę DVD-RW + i - lub CD-RW wyskakuje mi "Błąd zapisu na dysku w G:/ Proszę potwierdzić że dysk jest zgodny z napędem oraz to że nie jest porysowany lub uszkodzony" zmiana firmwaru z 1.04 na 1.24 i 1.25 nic nie pomogły, w komputerze kolegi działa wszystko poprawnie.

A jaki masz system? Windows XP? I czy na pewno litera G to ta nagrywarka?

Jeśli masz XP to spróbuj zrobić tak:

1. Panel sterowania
2. Wydajność i konserwacja
3. Narzędzia administracyjne
4. Zarządzanie komputerem
5. Zarządzanie dyskami

Tam kliknij prawym przyciskiem myszki na literze odpowiadającej nagrywarce DVD i sobie ją zmień po prostu na inną. Reset i może pomóc.
Jak Ci niechcąco po resecie zniknie nagrywarka w ogóle to odinstaluj oba kanały IDE z Menadżera urządzeń. Powinna się znaleźć sama znów.

Wiem,że już zadawałeś bezpośrednio mi to samo pytanie lecz wtedy myślałem,że masz problemy z nagrywarką, a teraz myślę ,że masz nawalone coś w literach napędów. Bałagan tam musisz mieć niezły.

No i jak wspominał mój przedmówca. Porządek byłby wskazany.

adamluk 17.02.2005 21:39

a dokładnie co masz na myśli bo formatowanie C: to chciałem zostawić jako ostateczność

maniek997 17.02.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez adamluk

zrób porządek ze swoim komputerem
maniek

adamluk 17.02.2005 16:26

problem z formatowaniem w NEC-3520A

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06.