![]() |
dziękuje za pomoc ale niestety żadna z porad u mnie nie pomogła ,chyba spróbuję reinstalki systemu .
|
O właśnie . Pan Rycho może mieć rację. Jak masz Alcohol'a to na pewno to to!. Nie pomyślałem o tym...
|
Cytat:
Alcohol 120% powoduje problemy. |
Cytat:
A jaki masz system? Windows XP? I czy na pewno litera G to ta nagrywarka? Jeśli masz XP to spróbuj zrobić tak: 1. Panel sterowania 2. Wydajność i konserwacja 3. Narzędzia administracyjne 4. Zarządzanie komputerem 5. Zarządzanie dyskami Tam kliknij prawym przyciskiem myszki na literze odpowiadającej nagrywarce DVD i sobie ją zmień po prostu na inną. Reset i może pomóc. Jak Ci niechcąco po resecie zniknie nagrywarka w ogóle to odinstaluj oba kanały IDE z Menadżera urządzeń. Powinna się znaleźć sama znów. Wiem,że już zadawałeś bezpośrednio mi to samo pytanie lecz wtedy myślałem,że masz problemy z nagrywarką, a teraz myślę ,że masz nawalone coś w literach napędów. Bałagan tam musisz mieć niezły. No i jak wspominał mój przedmówca. Porządek byłby wskazany. |
a dokładnie co masz na myśli bo formatowanie C: to chciałem zostawić jako ostateczność
|
Cytat:
maniek |
problem z formatowaniem w NEC-3520A
czy ktoś może mi podpowiedzieć co mam nie tak że gdy chcę sformatować płytę DVD-RW + i - lub CD-RW wyskakuje mi "Błąd zapisu na dysku w G:/ Proszę potwierdzić że dysk jest zgodny z napędem oraz to że nie jest porysowany lub uszkodzony" zmiana firmwaru z 1.04 na 1.24 i 1.25 nic nie pomogły, w komputerze kolegi działa wszystko poprawnie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06. |