![]() |
Cytat:
|
Dziękuje za odpowiedź.
Więc mam windowsa xp, nagrywam w nero 6 (chyba 6.0.23). Podczas nagrywania bufor skacze, prędkość ustawiam na x8 (większej nie puszczają mi płyty DVD). Aktualna prędkość nagrywania mnie denerwuje. Mam także nagrywarke cdr LiteOn 52 i ta chodzi bez zarzutu.Naprawde nie mam pojecia co sie stało???:( |
DMA włączone?
|
popatrz czy w czasie nagrywania nie skacze bufor
zobacz jaka masz predkosc ustawiona zobacz jaki masz sytem transferu ustawiony dla hdd i dla nagrywarki nie napisales jakiego programu uzywasz i jaki masz system operacyjny, wiec nie napisalem jak to wszystko sie sprawdza |
Pomocy!!!!!!!!:)
POMOCY!!!!!!
Mam jeden ogromny :) problem z nagrywaniem DVD :O . Posiadam nagrywarkę LiteOn SOHW 1633 (czy jakoś tak). Na poczcątku nagrywła rewelacyjnie, w okolo 8 minut otrzymywalem full 4,5 GB. Teraz nagranie pełnej płyty zajmuje mi około 30 minut. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego czas nagrywania wydłużył się tak dramatycznie. Od razu zaznaczam, iż ten początkowy czas około 8 minut był niezależny od rodzaju nagrywanych danych. Mam Windows XP, system jest czysty, bez wirusów, spyware'u i tym podobnego syfu.Co mam zrobić by skrócić czas nagrywania?? Pomóżcie mi proszę!!!! Wszelkie sugestie kierujcie na maila: mariokruczek@interia.pl Z góry dziękuję. Mario |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:14. |