![]() |
Cytat:
http://www.tlenofon.pl/ |
Cytat:
|
Co do sieci radiowych musza byc spelnione odpowiednie warunki:
- najwazniejsze zeby anteny siebie widzialy tolerancja bledu +/- 10 cm w pionie i poziomie - odpowiednia moc dobrana i dla stacji nadawczych jak i klientow zeby nie bylo zbyt duzej mocy np na male odleglosci bo wtedy efekt zamiast polepszyc pogorszy (indukcja fal); - rodzaj anteny: parabolicznej kierunkowej czy dookulna - wyeliminowac wszelkie przeszkody wlacznie z drzewami jesli jest to budynek to maszty powinny byc "wyzsze"dlatego musilala by byc antena paraboliczna bo ma wiekszy rozrzut "pionowy" niz "poziomy" dookulna ma przewage zeby co chwile nie wchodzic na dach i nia nie krecic ale zasieg nizszy oraz mniejsza moc dobra na "miasto" natomiast paraboliczne na wieksze odleglosci efekt "radiolinii" - co do pasma 2,4 Ghz wazne tez jest czy nie ma w poblizu CB radia bo to tez jest pasmo CB a gubienie pakietow to tez moze byc wina zlego skonfigurowania sprzetu sieciowego ktory przyjmuje jak i nadaje pakiety - a faktem jest ze jesli mamy problemy z lacznosciom to zglaszac swojemu operatorowi on bierze $ za sprzedaz uslugi i to ma "smigac" a nie pracowac metoda "rosyjskiej ruletki" (najlepiej wyszczegolnic w czym tkwi problem "uslugi" co niechodzi moze im cos "zaswita") ja jak bym mial taki problem to w ciagu 10 min bym interweniowal ze mam problem ... latali by tak dlugo az do skutku :) Upgrade: a co do Skype uslugi mozliwe ze Twoj uslugodawca moze blokowac VoIP ze wzgledu na to ze prowider Twojego uslugodawcy mogl "zablokowac" chyba ze sam zablokowal to tez by trzeba "sprawdzic" a najlepiej sie spytac czy nie ma problemow na korzystanie z takiej uslugi |
Cytat:
A tak serio, to oprócz tego miałem modem, więc po prostu tak, jak do tej pory, uzywałem go do "normalnego" używania internetu, natomiast radiowego łącza używałem sobie (często w tym samym czasie :) ) to rozmowy przez gg i ściągania z kazaa, czy odc. I jakoś przeszło, chociaż średnio raz w tygodniu próbowałem coś z anteną robić, żeby odbiór był lepszy. Jednak bezskutecznie... |
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie problem nie do przeskoczenia, chyba, że ta osoba zgłosi to właścicielom łącza. |
ALE MOTYW!
skype - ona slyszy idealnie, ja masakra gadu-gadu - ja slysze dobrze, ona w ogole LOL znacie jakies programy do darmowego gadania komp-komp? |
u mnie wszystk ojest oki - łącze sie bez kłopotu i super słychać (nawet nic nie przerywa) ale jest jeden mały kłopot do mojego rozmówcy głos dochodzi z opóźnieniem o ok2s zreszta jeśli on cos mówi do mnie to jest taki sam kłopot
wiecie może czego to jest wina??? mam Neo512 mój rozmówca SDI pozdro |
Cytat:
@Eliasz - system swiezutki.... |
Cytat:
|
dlatego tak masz, bo z reguły łącza radiowe mają fatalny wysył.
wszystko zależy od rodzaju nadajnika, odległości, przeszkód etc etc. nic na to nie poradzisz. |
Ja mam radiówke i wszystko działa OK
A może ma jakieś trojany w systemie?? |
[Problem] SKYPE
witam,
znajoma sprawila sobie ostatnio radiowke i chcielismy sobie pogadac przez skype'a i w zwiazku z tym jest taki problem ze ona mnie slyszy idealnie, notomiast ja ja tragicznie :( doszedlem dlaczego tak jest: ona ma ode mnie 0,6% pocketloss :) a ja od niej 49% pocketloss :( nie jest to spowodowanie zadnymi emulami itd. nic w tle nie chodzi czy jest jakas szansa polepszyc to? np. ustawic cale lacze tylko dla skype'a (wymusic zeby wykorzystywal cale) czy tez moze radiowka tak ma :( z gory thx |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:52. |