![]() |
Jak zmienić zawartośc DVD
nagrałem własne filmy z kamery na płyty DVD ale po pewnym czasie okazało się że chciałbym zmienić to i owo jak to zrobić i jakim programem jeżeli to możliwe
Proszęo odpowiedz henryk4-52@o2.pl |
Zgraj dvdshrinkiem na dysk , albo inaczej .
http://www.nrg.to/robs/ |
Jak zmienić zawartość DVD ?
Z tego co się zoriętowałem to program DVDShink pozwala na wycięcie niepotrebnych części filmu a to dla mnie zamało ja raczej bym chciał ingerować w przjścia między scenami wstawiać tam nowe bajery i nowe sceny.Czy jest możliwe z DVD zrobienie innego formatu ,przerobienie filmu (wstawienie klatek i przejść )i zapisanie ponowne w formacie dvd
|
Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
|
Cytat:
|
Cytat:
1 Zależy, jakimi dysponujesz programami. Sądzę, że montażu dokonywałeś programami "na poziomie" np. Pinnacle Studio, szkoda, że nie zachowałeś sobie żródeł 2. Musisz to pociąć "na kawałki". Zależy co przyswaja Ci Twój program do montażu. Do cięcia użyj np VirtualDubMod, zaczytując poszczególne vob'y i te części zapisz z użyciem jakiegoś bezstratnego kodeka (spróbuj huffyuv) Poszukaj jeszcze na forum, czym można pociąć vob'y zachowując dotychczasowy format (mpeg2) wówczas straty będą najmiejsze. Problem tylko, czy ten format zaczyta program do montażu. 3. Dalej to już proste, mając już poszczególne części dokładasz co chcesz, wstawiasz "owe bajery" i kompilujesz ponownie do DVD. Zastanów się tylko, czy to jest opłacalne, zrób próbki na mini plikach Życzę skutecznego eksperymentowania |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43. |