![]() |
odświeżam stary wątek, ale wiem, że dość często czyta się o tym problemie,... nawiązując do tematu...
problem scenarista z uruchomieniem się nie jest prosty, a wpływ na to ma wiele czynników, np. platforma zbudowana w oparciu o nForce 2,3,4 itd, sterowniki do dysku twardego dla nforce x,x,x,x ...., windows XP z SP1 lub bardziej SP2 i wiele innych podawanych w całej sieci. Dodać należy, że problem ten występuje także w wersji licencjonowanej, więc nie jest to tylko wina "nie-autoryzowanej" wersji scenarista pobranej z sieci. O ile mi wiadomo wersje 2.6, 2.7 i 3.0 do poprawnej pracy wymagają zainstalowanych sterowników Adaptec ASPI. W środowisku Win Xp, coś musi zakłócać pracę zainstalowanych już sterowników, a przynajmniej ich bezpośredni kontakt ze scenaristem. Należy więc skopiowac plik "WNASPI32.DLL" do katalogu zainstalowanego scenarista. Po uruchomieniu i wywołaniu polecenia "new from script", pojawi się komunikat o błędzie, lecz po potwierdzeniu "ok" dalsza praca będzie w zupełności możliwa. Skopiowanie pliku "wnaspi32.dll" do katalogu scenarista jest także pomocne w przypadku działającego programu. I tutaj zdarza się zawieszenie podczas muxowania lub podczas innego procesu. Powyższy zabieg powinien i w tym przypadku pomóc. może komuś się to przyda... serdecznie pozdrawiam |
Cytat:
Istnieje tylko taka wersja tego programu - płatna - nie ma żadnych wersji free, trial, itp. szczegóły www.sonic.com Chyba nie wymaga to dodatkowego komentarza... Pozdrawiam! |
hmm a co to jest ten klucz??
|
Ten pierwszy komunikat jest OK - chyba nie masz klucza sprzętowego do Scenarista... prawda??
A co do drugiej części komunikatów, to proponuję poszukać innej wersji, nazwę to lepiej uwzględniającej drobny mankament, polegający na braku klucza właśnie... ups... chyba mnie Robs za to nie wytnie :) Pozdrawiam! |
Problem z instalacja Scenarist'a
witajcie
trapi mnie dziwny problem. w chwili instalacji scenarista 2.7 podczas operacji "adding scenarist filtres to registry" wyskakuje mi blad "keysetup failure - failure: start service" naciskam guzik ok, potem wyskakuje kolejny blad: "could not start the driver- please re-run setup". jeszcze cos instaluje sie, potem karze zresetowac komp. po tym wszystkim jak uruchamiam scenarista i wybieram opcje import okno scenarista znika i nie pojawia sie zadne inne. a scenarist zaczyna zrzerac mi zasoby... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |