Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Radek 9550 i monitorek Belinea (https://forum.cdrinfo.pl/f5/radek-9550-monitorek-belinea-48586/)

epol 21.02.2005 21:33

Radek 9550 i monitorek Belinea

Chyba mam po prostu, tzn brat pecha. Posiada on monitor crt Beline 17" 10 70 35. Teraz kupil sobie Radka 9550 od Gigabyte i jest zonk. Nie moge zmienic odswiezania. Juz pisze dalej co i jak, aby wykluczcy wszystko :)
Niby w sterach zmieniam odswiezanie lecz monitor dalej ma 60Hz. Karte sprawdzalem na innych monitorkach, komputerach i jest wszystko wporzo. Monitor na innych grafach tez chodzi wporzo. Juz nawet zmienilem kable VGA i BNC (tak to sie nazywa? - chodzi mi o te gdzie kolory itd sa osobno) i dalej dupa.
Jest tak na roznych sysach, sterach itd, ale tylko w wypadku tego monitora i tej grafy. Co jest grane?
Jutro powinienem miec na testy Radki 9550 innych firm.

yahol 21.02.2005 22:20

Zobacz sterowniki na stronie MAXDATA moze cos pomoga. Jak nie, to mysle ze jednak karta graficzna ma cos nie tak.
A Radki maja rozne "odchylenia" cos wiem na ten temat :D

DreamCrusher 21.02.2005 22:53

Ilość załączników: 1
niech zgadne - wczesniej mial geforce'a a po raz pierwszy ma karte ati :)
u mnie pomoglo (crt 15') to co w zalaczniku. tez zmienilem na tego radka mojego starego gf2.

knydel 21.02.2005 22:57

No te radki cos maja w sobie. U mnie to się zdarza sporadczynie na monitorze CTX 17'' - ale po restarcie jest wszytko ok. A u szwagra na samsungu jest tak samo jak u Ciebie :/

alt-f4 21.02.2005 23:15

Podobnie miałem. Poprzednik GF2MX 400 nie sprawiał kłopotów. Potem przesiadka na 9600 XT Gigabyte i ... zonk. Odświeżanie nie za bardzo, obraz wygladał jak poszadkowany. Sprawdziłem u kumpla na LCD i okazało sie że karta jest ok. Już chciałem z nią leciec do reklamacji.
To chyba wina nieco starawego monitora i "komunikacji" na linii karta - monitor.

Poradziłem sobie z pomocą PowerStripa.

Teraz działa ok.

epol 04.03.2005 16:55

Sorki, ze pisze dopiero teraz, ale jakos umknelo mi to.

Sprawa opanowana.
Na karcie Szafira dzialo sie to samo. Pomogl dopiero RefreshFix, ktorego dal zuk4u.

Dzieki wszystkim za pomoc.

KarolluZ 05.03.2005 18:38

a ja słyszełam, że brat kolesia z którym pracuje ma też problem z radkiem i jakaś belineą... ma radka GeCube 9550 128 mb Extreme, a typu belinei nie pamiętam... chodzi o to, że jak włącza kompa to nie pokazują mu się ekrany początkowe [typu jaki to jest procek, ilość ramu, wykryte urządzenia], nie pokazuje mu się logo z windą XP... tylko monitor mu się włącza dopiero wtedy jak jest załadowany pulpit.

Z innej beczki... w pracy mamy trzy monitory firmy MIRO... i teraz... na jednym monitorze jak ustawiam 80hz to jest w porządku... na pozostałych dwóch po mimo ustawienia 80hz nadal jest tak samo... obojętnie jakie to są grafiki czy radki czy GF... ale to już chyba wina monitorów... nawet ściągane stery ze strony domowej do monitora nie pomogły...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34.