![]() |
Film Machine+CCE 2.6 -->brak dzwieku---> POMOCY :(
jestem poczatkujacy i experymentuje z programami, mysle ze znalazlem calkiem dobre polaczenie ale mam problem :(
zgrywam za pomoca Ulead Movie Faktory 3 film z kamery do avi (dv) potem wrzucam do do film machine jednak po kompresji pojawa sie plik z filmem w formacie *.mpv a nie mam pliku z dzwiekiem :( oto log z programu -------------------------------------------------------- - 2005-02-21 22:22:44 - AVI to DVD conversion - The FilmMachine version 1.4 -------------------------------------------------------- Initializing. Computer Info CPU name : AMD Athlon(tm) XP 2600+ Available memory: 512 MB Windows version : Microsoft Windows XP Dodatek Service Pack 2 Initializing finished. -------------------------------------------------------- - 2005-02-21 22:22:47 - Free on drive G: 144,82 GB - Audio Extraction -------------------------------------------------------- Extracting audio from AVI file Audio extraction finished. -------------------------------------------------------- - 2005-02-21 22:22:48 - Free on drive G: 144,82 GB - Audio Conversion -------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------- - 2005-02-21 22:22:51 - Free on drive G: 144,82 GB - Video Encoding using Cinema Craft Encoder SP 2.67 -------------------------------------------------------- Executing Cinema Craft Encoder. TFM_Project_File.ecl found TFM_Project_File.ecl encoding started at 22:23:07 Creating TFM_Video_Info_File.vaf Creating TFM_Enc_Video.mpv Could not find second encoding window, checking again... Still could not find second encoding window, checking again... prosze o pomoc :( |
moze ktos przynajmniej zamiesci skrypt taki zeby byl obraz w dvd i zeby byly dwa przebiegi :(
pewnie cos zle ustawiam ale dopiero zaczynam |
Na forum The Film Machine, że błąd ten poprawiony jest w nowej (jak narazie beta) wersji. możesz też spróbować z CCE 2.5.
|
Cytat:
a masz jakiegos dzialajacego linka ? bo na forum Film Machine wszystkie linki sa martwe :( |
a nawet gdybym nie uzywal Film Machine jak w CCE 2.6 ustawic podwojny "pass" ??
umiem ustawic "one pass" lub "multipass" (3 razy kompresuje) ale nie mam opcji do 2 jak to ustawic ? |
Cytat:
|
a mialbym jeszcze jedna prosbe
czy ktos z Was moglby zamiescic jakis wzor skryptu ? rzeczywiscie nowa wersja dziala :) |
czy jest taka mozliwosc zeby Film Machine zapisywalo film po kompresji do mpeg ? albo do jakiegos innego pliku a nie do vob-ow ?
|
Przecież The Film Machine zapisuje pliki do mpg. Plik tfm_muxed_file00 to właśnie ten wynikowy, z którego potem ewentualnie program tworzy vob'y.
|
mozliwe ze ja cos zle robie ale po zaznaczeniu opcji wszystkich wciskam na "make dvd" potem ustawiam cce, po kompresji mam katalog dvd i tam autio i video (w vobach )
co zrobic zeby to bylo w mpg ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35. |