Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarka do wypalania płyt pod PS2. (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarka-wypalania-plyt-ps2-48608/)

star2002 22.02.2005 09:36

Nagrywarka do wypalania płyt pod PS2.

Proszę o informację któa z obecnych nagrywarek najlepiej nadaje sie do nagrywania DVDków z przeznaczeniem do konsoli PS2. Obecnie posiadam SAMSUNGA TS-H552B (już drugiego) i straszne to ścierwo. Jak narazie jedyne płytki które w miarę znośnie nagrywa to Memorexy DVD-R. Ale i tu zdarzają się potknięcia. O innych nośnikach a w szczególności o CD-R'ach nie wspomnę. Drugie pytanie dotyczy porady czy lepiej wypalać na DVD-R czy DVD+R.

Crasher 22.02.2005 10:06

Ja mialem tez dylemat co wybrac do nagrywania gier na PS2. Wybralem BenQ i jestem zadowolony..

Pozdrawiam

star2002 23.02.2005 15:05

Dzięki. Zastanawiałem sie nad tym BenQ. Choć przyznam że nie znam sie za dobrze z tą firmą. Ale przeglądałem jeden z wątków poświęcony tej nagrywarce i zapowiada się smakowicie:)

Dante83 23.02.2005 16:30

Cytat:

Napisany przez star2002
Dzięki. Zastanawiałem sie nad tym BenQ. Choć przyznam że nie znam sie za dobrze z tą firmą. Ale przeglądałem jeden z wątków poświęcony tej nagrywarce i zapowiada się smakowicie:)

tez się zastanawiałem i padło na BenQ :-) nagrywa piknie wszystko śmiga na ps2 dvd+r po zmianie booktype dvd-rom, minusiki wypalalem tez bez problemowo wszystko śmiga

Crasher 25.02.2005 00:04

@Dante83 : a jaka predkoscia palisz gierki i w jakim programie? Ja Pale na Verbach Pastelach i calkiem dobrze sie to sprawuje. Co prawda laser chodzi glosniej i wiecej pracuje niz na oryginalach, na minusach sie chyba mniej meczy niz na plusach..

Pozdrawiam

grzes07 25.02.2005 09:53

Cytat:

Napisany przez star2002
Proszę o informację któa z obecnych nagrywarek najlepiej nadaje sie do nagrywania DVDków z przeznaczeniem do konsoli PS2. Obecnie posiadam SAMSUNGA TS-H552B (już drugiego) i straszne to ścierwo. Jak narazie jedyne płytki które w miarę znośnie nagrywa to Memorexy DVD-R. Ale i tu zdarzają się potknięcia. O innych nośnikach a w szczególności o CD-R'ach nie wspomnę. Drugie pytanie dotyczy porady czy lepiej wypalać na DVD-R czy DVD+R.

Witam

Polecam Pioneer i Plextor (to pionierzy i sa nie do pobicia "Gamebackup, Konsolecover i inne fora), ale kazdy ma wolny wybor.

pozdrawiam

Berion 25.02.2005 10:45

Ja mam pionka 107 i jestem całkowicie zadowolony :)

BelYaal 25.02.2005 12:21

Wypalilem niedawno kopie bezpieczenstwa znajomemu cos za pomoca Liteona 1673 i byl zadowolony, uzylem do tego zreszta CLONA CD :)
Nie mam PS2 wiec nie moglem stwierdzic czy bylo poprawnie, ale jak kumpel dorwal i odpalil to zadzialalo bez zajakniecia

Berion 25.02.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez BelYaal
Wypalilem niedawno kopie bezpieczenstwa znajomemu cos za pomoca Liteona 1673 i byl zadowolony, uzylem do tego zreszta CLONA CD :)
Nie mam PS2 wiec nie moglem stwierdzic czy bylo poprawnie, ale jak kumpel dorwal i odpalil to zadzialalo bez zajakniecia

Do czasu :D (jeszcze laser się nie zdążył zurzyć) :D

Dante83 25.02.2005 23:40

Cytat:

Napisany przez Crasher
@Dante83 : a jaka predkoscia palisz gierki i w jakim programie? Ja Pale na Verbach Pastelach i calkiem dobrze sie to sprawuje. Co prawda laser chodzi glosniej i wiecej pracuje niz na oryginalach, na minusach sie chyba mniej meczy niz na plusach..

Pozdrawiam

narazie duze tego nie wypalam bo kasy brak ale wypalam x4 konsola moja ma juz swoje lata i czyta plytki ktore wypalam bez zajakniecia kumpel mi porysowal MOH frontline i konsola czytala ja za n-tym podejsciem zrobliem iso decryprerem a nagralem alcoholem na nosniku dolaczonym do benq box nagrywarka widzi go jako dvd philipsa byla to plyta dvd+r zmiana boook typa ustawilem x4 i konsola lyka ja bezproblemowo nawet wydaje mi sie ze lepiej niz dvd-r na ktorych mam gry z gieldy. Teraz pale na tdk dvd-r jak bede mial kase to kupie + i zobacze jak bedzie. Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:30.