![]() |
jesli chodzi Ci roman01 o tego patcha na cce to tak zainstalowalem go i zmienilem tak jak radzil CV dys z fat32 na ntfs niemam juz problemu z could write file *mpv, ale za to mam problem z zamknieciem could not close failed blablabla Enocded_Video_CCE-NTSC.pmv POMOCY
|
Zainstalowałes patcha do CCE?
|
Mam polowe sukcesu, po formatowaniu partycji na ntfs juz nie pojawia mi sie komunikat ze CCE nie moze zapisac pliku Encoded_Video_CCE-NTSC.mpv, ale za to w 66% postepu CCE wywala mi teraz takie cos: fexp_colse() failed: ***Could not close the file: <H:\AVI 2 DVD\Ojciec Chrzestny\Godfather I\Enocded_Video_CCE_NTSC.mpv>***
[Windows error code: 0x6 6]. Jesli wiecei co robic to juz nie tylko blagam ale tez skolme o litosci pomoc!!! |
Wersji jeszcze nie zmienilem ale....., otrzymalem mam nadzieje baaardzo cenna wskazowke - to nie znaczy ze te nie sa cenne - od COBRY zeby zmienic system plikow na dysku do edycji z fat 32 na ntfs, bo o ile moja partycja systemowa jest ntfs to pozostale partycje na ktorych robie konwersje filmow sa jako fat 32 a ponoc powinny byc ntfs, mam prosbe zanim sformatuje dysk - partycje, prosze o potwierdzenie tej informacji czy na pewno mysi byc ntfs.
|
@Maggie
a zmieniłes wersję CCE na nowszą?? |
Dzieki bede musial tak zrobic bo niestety xvid for amd nie pomogl za bardzo dalej mam ten komunikat ze CCE nie moze zapisac pliku Encoded_Video_CCE-NTSC.mpv
Tak wiec dzisiaj chyba bedzie metoda roman01 zobaczymy mam tylko jedno pytanie odinstalowac wszystko co sie wiaze z kodekami video i audio lacznie z ac97??? aha mam w dalszym ciagu zainstalowanego GordianKnota chyba 0,28b cos takiego to tez odinstalowac - czy nie, bo GordianKnot chodizl bez bledu i niezle sie przerabialo dvd na divx. o Ynikach mojej CIEZKIEJ pracy z tym pie......nym DVD2SVCD poinforume Was jutro wielkie dzieki za wsparcie i porady bardzo Was wszystkich prosze o kolejne wskazowki jak wreszcie zrobic DVD |
@Meggie jak dzieje Ci sie to samo w różnych programach to jedyne co mogę Ci polecić odinstaluj wszystkie kodeki Video i Audio jakie zainstalowałeś. I zainstaluj oddzielnego XVid oraz polecałbym zainstlować pakiet kodeków Gordian.Knot.Codec.Pack
|
Dzieki poprubuje o efektach na pewno napisze i ewentualnie poprosze o dalsze wskazowki - na razie wieeeeelki dzieki
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
ja bym proponował poćwiczyć z jakimś krótszym filmem - wszysko odbywało by śie troche szybciej!! aha tu masz kodek z plikime dll dla AMD - czasami też mam kłopoty z Xvid'em na Vplayerze niby wszystko ok a potem film jakoś nie chce się przerobić - u mnie to pomogło |
Film probowalem ruszyc jeszcze TMPgeim ale rowniez to samo sie dzialo, jesli chodzi o inne filmy to rowniez probowalem ale nic z tego nie wyszlo. Aha ma XP z SP2 czy to moze byc problemem???. A i jeszcze jedno pytanie ile wlasciwie moze trwac kompresja filmu prawie 3 godzinnego-zscalilem go w VirtualDubModzie i w taki scalony w Betplayerze idzie ni\ormalnie i video i dziwiek wiec kodeki sa. Moze kto\s wie co zrobic
|
Meggie i jak problem rozwiazałeś. Ewentualnie mógłbyś spróbować prezkompresować innym koedkiem np Canopus ProCoder.
|
Cytat:
EDIT: zmień cce 2.5 na jakąś nowszą może to coś pomoże - aha taki błąd jest tylko przy tym jednym filmie, czy przy innych też ??? |
czas filmu w CCE pokazuje prawidłowo ale w ustawieniach w opcjach video/timecode pokazuje mi 01:00:00:00 zamiast tak jak podaje opis COBRY 00:00:00:00.
|
zainstaluj najnowyszy kodek Xvid!!!
aha jeszcze jedno pytania - jak wczytasz avs do cce to pokazuje ci prwaidłowy czas filmu ?? |
W GSpocie pokazuje mi ze kodeki to 3vix div3 nie wiem co mam robic dalej jakodinstaluje ffdshow to nie chce mi isc ten film, pomocy dalej walcze ale cos mi sie wydaje ze dam sobie spokuj z przeabianiem na dvd.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:19. |