![]() |
HT i uruchomienie aplikacji na na jednym CPU
Kwestia jest taka. W moim kompie siedzi procesor P4 2.4 Hyper Threading. Gdy w menedzerze zadan podejrze dany proces, zalozmy niech to bedzie dzialajacy enkoder CCE, widze ze zajetosc CPU jest powiedzmy 80-90% i juz nic nie jestem w stanie zrobic... bo procesor jest totalnie obciazony. Moje pytanie jest nastepujace. Czy da sie ustawic gdzies w skrocie do danego programu, aby wykorzystywal on tylko jeden z dwoch widniejacych w menedzerze zadan windowsa?? Czy jest taka mozliwosc?? Wiem ze mozna wykonac to recznie, ustawiajac koligacje procesorow (obciazenie proca spada wowczas do 50%), ale niestety nie urzadza mnie takie rozwiazanie. Czy istnieje komenda, ktora dokona tego przekretu bez mojej recznej ingerencji?? Napewno da sie ustawic dla skrotu, zeby proces startowal w ustawionym przez nas priorytecie, ale czy da sie ustawic w podobny sposob koligacje procesorow??
Jesli ktos potrafi cos na ten temat powiedziec - bede wdzieczny :) Pozdrowionka! |
Mam podobny procesor i niemam zadnych problemow :pisze: ,niemam pojencia jak ci pomuc morze znajdzie sie jakas mondra glowa i rozwionrze problem.
|
Cytat:
Jeśli masz problemy z nim, a masz ... używaj słownika :czytaj: !!!. |
Cytat:
pisze sie "MOŻE"... morze to jest np. Bałtyckie ;] |
CZEPCIE SIE KOGOS INNEGO PISZE TAK JAK UMIEM.POSTARAM SIE PISAC POPRAWNIE. :piwo: :pisze:
|
|
Cytat:
W profilu pisze że mieszkasz w Londynie ale chyba jestes Polakiem to powinienes umieć pisać choc troche po polsku :) Byki robisz straszne... dla przykładu tytuł książki: "Stary człowiek i morze" lub "Stary człowiek i może" przecież to są dwa odmienne znaczenia :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Raczey na pewno mieszka gdzieś poza Polską albo jest bardzo bogaty... procek 3.4 GHZ :O w 90% nie mieszka w Polsce... :D |
Cytat:
Peace! I :piwo: dla wszystkich... |
Cytat:
|
Cytat:
Pzdr ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |