Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   HT i uruchomienie aplikacji na na jednym CPU (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ht-uruchomienie-aplikacji-jednym-cpu-48666/)

artoor 23.02.2005 20:11

HT i uruchomienie aplikacji na na jednym CPU

Kwestia jest taka. W moim kompie siedzi procesor P4 2.4 Hyper Threading. Gdy w menedzerze zadan podejrze dany proces, zalozmy niech to bedzie dzialajacy enkoder CCE, widze ze zajetosc CPU jest powiedzmy 80-90% i juz nic nie jestem w stanie zrobic... bo procesor jest totalnie obciazony. Moje pytanie jest nastepujace. Czy da sie ustawic gdzies w skrocie do danego programu, aby wykorzystywal on tylko jeden z dwoch widniejacych w menedzerze zadan windowsa?? Czy jest taka mozliwosc?? Wiem ze mozna wykonac to recznie, ustawiajac koligacje procesorow (obciazenie proca spada wowczas do 50%), ale niestety nie urzadza mnie takie rozwiazanie. Czy istnieje komenda, ktora dokona tego przekretu bez mojej recznej ingerencji?? Napewno da sie ustawic dla skrotu, zeby proces startowal w ustawionym przez nas priorytecie, ale czy da sie ustawic w podobny sposob koligacje procesorow??

Jesli ktos potrafi cos na ten temat powiedziec - bede wdzieczny :)

Pozdrowionka!

ciavo 23.02.2005 21:28

Mam podobny procesor i niemam zadnych problemow :pisze: ,niemam pojencia jak ci pomuc morze znajdzie sie jakas mondra glowa i rozwionrze problem.

Maciej 23.02.2005 21:30

Cytat:

Napisany przez ciavo
Mam podobny procesor i niemam zadnych problemow :pisze: ,niemam pojencia jak ci pomuc morze znajdzie sie jakas mondra glowa i rozwionrze problem.

Panie ciavo...J.Polski sie kłania :tak!:
Jeśli masz problemy z nim, a masz ... używaj słownika :czytaj: !!!.

CreAtivE 24.02.2005 15:43

Cytat:

Napisany przez ciavo

Już trzeci raz takiego byka dajesz ....

pisze sie "MOŻE"... morze to jest np. Bałtyckie ;]

ciavo 24.02.2005 16:20

CZEPCIE SIE KOGOS INNEGO PISZE TAK JAK UMIEM.POSTARAM SIE PISAC POPRAWNIE. :piwo: :pisze:

artoor 24.02.2005 17:52

Ok... problem rozwiazany... znalazlem takie oto ciekawe info na ten temat - dla wszystkich zainteresowanych:

tutaj i tutaj

BTW - wiem ze trzeba dbac o czystosc jezyka polskiego, ale nie ma sie co zloscic... moze kolega ma dysortografie potwierdzona :)

Dzieki za udzial w watku...

Pozdrowisko!

kodziu 24.02.2005 18:53

Cytat:

Napisany przez ciavo
CZEPCIE SIE KOGOS INNEGO PISZE TAK JAK UMIEM.POSTARAM SIE PISAC POPRAWNIE. :piwo: :pisze:

W profilu pisze że mieszkasz w Londynie ale chyba jestes Polakiem to powinienes umieć pisać choc troche po polsku :) Byki robisz straszne... dla przykładu tytuł książki:
"Stary człowiek i morze" lub "Stary człowiek i może" przecież to są dwa odmienne znaczenia :)

pablocoo 24.02.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez ciavo
niemam pojencia jak ci pomuc morze znajdzie sie jakas mondra glowa i rozwionrze problem.

Czego sie czepiacie :) Wystarczy popatrzec na te bledy. Od razu widac, ze zrobil to specjalnie ;)

kodziu 24.02.2005 19:09

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Czego sie czepiacie :) Wystarczy popatrzec na te bledy. Od razu widac, ze zrobil to specjalnie ;)

Eee, w każdym wyrazie błąd... ;) Też tak myslałem ale moze rzeczywiście mieszka w londynie... :P

artoor 24.02.2005 19:15

Cytat:

Napisany przez kodziu
Eee, w każdym wyrazie błąd... ;) Też tak myslałem ale moze rzeczywiście mieszka w londynie... :P

No... moze chlopak sie wyprowadzil z Polski w takim wieku ze podstawowki w polskiej szkole nie skonczyl, zatem nie ma sie co czepiac :)

Maciej 24.02.2005 20:24

Cytat:

Napisany przez artoor
No... moze chlopak sie wyprowadzil z Polski w takim wieku ze podstawowki w polskiej szkole nie skonczyl, zatem nie ma sie co czepiac :)

uczestniczy na polskim forum, dlatego wymagany język to Polski.

kodziu 24.02.2005 20:35

Cytat:

Napisany przez artoor

Raczey na pewno mieszka gdzieś poza Polską albo jest bardzo bogaty... procek 3.4 GHZ :O w 90% nie mieszka w Polsce... :D

artoor 24.02.2005 21:15

Cytat:

Napisany przez Maciej
uczestniczy na polskim forum, dlatego wymagany język to Polski.

Calkowicie sie z Toba zgadzam! Normalka, ze gdyby jakis dzieciak sie napatrzal na takie byki, to by bylo niekorzystnie, ale trzeba byc troche wyrozumialym przeciez nie?? Chlopak chcial podjac dyskusje... chcial pomoc...

Peace!

I :piwo: dla wszystkich...

ciavo 24.02.2005 21:16

Cytat:

Napisany przez kodziu
Raczey na pewno mieszka gdzieś poza Polską albo jest bardzo bogaty... procek 3.4 GHZ :O w 90% nie mieszka w Polsce... :D

Tak mieszkam poza polskom w londynie na stale,a z polski z minska mazowieckiego z BLONIA pozdro ziomal :piwo:

kodziu 24.02.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez ciavo
Tak mieszkam poza polskom w londynie na stale,a z polski z minska mazowieckiego z BLONIA pozdro ziomal :piwo:

Błonie to 10 minet drogi ode mnie :) Prawie sąsiad :D

Pzdr ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51.