Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NTSC czy PAL ? Banalne pytanie (https://forum.cdrinfo.pl/f15/ntsc-czy-pal-banalne-pytanie-48672/)

Ufil123 25.02.2005 03:13

Cytat:

A co w przypadku gdy mam powyrzucane ścieżki dźwiękowe lub dodatki? No i dla mnie BIG PROBLEM - nie mam w domu neta
nie kumam ??

po co ci net żeby określić jakie masz ścieżki dzwiękowe na DVD????przecież sam piszesz że masz powyrzucane niektóre elementy z filmów (ścieżka z napisami , dzwięk itp) więc jedynym wiarygodnym sposobem jest ręczne sparwdzenie w dvdshrinku

a co do sprwdzenia standardu to zrób tak jak to przedstawił @zorg

Cytat:

Fakt ze Shrinka można to wszystko odczytać, tylko że i tak ręcznie trzeba wpisywać do programu katalogującego.
a co ty myślałeś że znajdziesz program który sam wpisze ci te wszytkie rzeczy???bo jesli o to ci chodzi to twoje pytanie powinno brzmieć : Znacie jakiś program do katalogowania filmów DVD, który jednocześnie odczytywał by zawartość takiej płyty (napisy,dzwięk,idodatki itp.)

VIZZARD 25.02.2005 01:35

Nie rozumiem o co chodzi :nie:

Przecież na oryginalnych pudełkach zawsze jest to napisane :czytaj:

Masz jakieś inne filmy, niż oryginały? :>

Cytat:

Napisany przez rafakow
Oczywiście nie interesują mnie odpowiedzi typu: na pudełku etc.

Bo są zbyt oczywiste?

Czy dlatego, że nie masz pudełek? :>

:D

zorg 24.02.2005 21:25

power DVD 6

Ilość załączników: 1
i mamy take cos

rafakow 24.02.2005 14:23

OK ilość klatek mnie nie interesuje. Może deczko źle sformułowałem pytanie bo chodziło mi o film na DVD. Czy w PowerDVD jest gdzieś w jakim systemie jest film? A program by mi się taki przydał (marzenie :) ) do katalogowania filmów. Owszem wiem że są specjalne progsy które ściągają informacje z sieci, ale dotyczy to oryginałów. A co w przypadku gdy mam powyrzucane ścieżki dźwiękowe lub dodatki? No i dla mnie BIG PROBLEM - nie mam w domu neta. Fakt ze Shrinka można to wszystko odczytać, tylko że i tak ręcznie trzeba wpisywać do programu katalogującego.
Dobra najważniejsze jednak pytanie dot. systemu PAL czy NTSC, gdzie oprócz pudełka jest zawarta informacja o tym?

Ufil123 24.02.2005 13:11

Cytat:

Gdzie lub jakim progsem można uzyskać informację o tym w jakim systemie wypalona jest dana płytka?
jakbyś troche poczytał na temat PAL i NTSC to bys doszedł do wniosku że nie musisz mieć żadnego programu aby dowiedziec sie z jakim formatem masz doczynienia

tak dla twojej informacji
PAL 720x576 lub 704x576 , fps 25
NTSC 720x480 lub 704x480 , fps 29

Cytat:

Czy spotkał się może ktoś z programem który by podawał info o tym co na płycie: np. jakie napisy, ścieżka dźwiękowa czy właśnie system ?
a po co komu taki program?? wystarczy ze wczytasz film do PowerDVD i sobie zobaczysz ile i jakie ma ścieżki dla audio oraz napisów. Ewentualnie możesz wczytac film do DVDShrinka - który tez pokaże co tam w trawie piszczy

jaceq 24.02.2005 12:56

Standard dla PAL to 25fps, dla NTSC 30fps, moze po tym? :)

rafakow 24.02.2005 12:31

NTSC czy PAL ? Banalne pytanie

Gdzie lub jakim progsem można uzyskać informację o tym w jakim systemie wypalona jest dana płytka? Oczywiście nie interesują mnie odpowiedzi typu: na pudełku etc.
Czy spotkał się może ktoś z programem który by podawał info o tym co na płycie: np. jakie napisy, ścieżka dźwiękowa czy właśnie system ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:40.