Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   I tak nie zainstaluje SP2 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tak-nie-zainstaluje-sp2-48708/)

MQs 27.07.2005 00:23

Tak poważnie to ja też rozumiem Microsft - też by mi się nie chciało robić updatów do różnych wersji Windowsa - osobne dla tych co mają już SP2 i tych co nie mają. (I tak na wszelki wypadek trzymam obraz partycji z SP1 :) )

kraluk 26.07.2005 22:33

A ja napisze jeszcze coś od siebie.

Nie instalujcie SP2 na istniejący WinXP - wiem to po swoim doświadczeniu. Najlepiej zainstalować dodatek na czysty system w innym wypadku komputer może często doświadczać pady i inne nieprzyjemności:)

_bakupl_ 26.07.2005 21:59

A ja miałem WinXP z SP2, jak będe instalował to tylko z SP2, bo nie trzeba łątek instalowac tak duzo..ktorych i tak nie instaluje, a wszystko działało

Piterniel 26.07.2005 21:57

Cytat:

Co do tematu: fakt przymus używania SP2 troche drażni. Poza tym nie zauważyłem zwiększonej objętości Windy po usunięciu plików backup'u i instalatora, a że używam IE to blokowanie pop-up się jedynie przydało. Chłopaki z Microsoftu sie napracowali, zrobili poprawki, a teraz wciskają je na siłę użytkownikom - troszkę dziwna sprawa (muszą płacić odszkodowania za zniszczenia wirusami czy co? ).
Jak piszesz swój program i wydasz nową wersje to chyba chcesz aby każdy miał załataną wersje i najwnowszą ? Rozumiem Microsoft - musze przecież rywalizować z Linuxem jeszcze :D

mr_spock 26.07.2005 21:13

nie zebym wierzyl w spiskowa teorie dziejow, ale ten saly SP2 jakas masonska mistyfikacja ;)

MQs 26.07.2005 19:38

Mi się uruchomił, ale to pewnie dlatego, że przez cały czas instalacji SP2 mówiłem do niego i głaskałem po obudowie :glaszcze:
:D

Co do tematu: fakt przymus używania SP2 troche drażni. Poza tym nie zauważyłem zwiększonej objętości Windy po usunięciu plików backup'u i instalatora, a że używam IE to blokowanie pop-up się jedynie przydało. Chłopaki z Microsoftu sie napracowali, zrobili poprawki, a teraz wciskają je na siłę użytkownikom ??? - troszkę dziwna sprawa (muszą płacić odszkodowania za zniszczenia wirusami czy co? ;)).

AssasinX 26.07.2005 17:32

Ostrzegam jeśli bedziecie instalowac Sp2 najpierw pobierzcie łatki i Sp1 i latki od sp1 i dopiero Sp2 bo wam sie pózniej Window$ nie odtworzy !! OSTRZEGAM !!

P.S. Łatki najlepiej pobrać z Windows Update znajdujących sie w waszych menu startach ;)

zene_k 25.07.2005 13:55

Ja już raz zainstalowałem sp2, ale jak sie system wywalił w czasie uruchamiania pinnacle instant cd/dvd , to bardzo szybko wróciłem do sp1 i więcej nawet nie będę próbował z sp2. :nie:

joujoujou 25.07.2005 02:37

Cytat:

Napisany przez ed hunter
[...]
i pokażcie mi 7 letniego Fiata, który nie nawala raz na tydzień :P

Proszę:

http://img297.imageshack.us/img297/9...00019ny.th.jpg :P :P :P :P 18 letni i nie nawala.

Jak offtopic to na całego. :D

yahol 24.07.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Mac w USA i nie tylko, ma inna zalete, jest to komputer legenda i z tradycja, ale uzywaja go glownie entuzjasci tego typu sprzetu i zalezy do jakich zadan...

A sa tacy, sa :D
Cytat:

Napisany przez Ormianin
Co do 7 letnich kompow, to takich w moim otoczeniu nie brakuje

Wiem, sam czasami, uzywam P200MMX na 64RAM :D ma juz chyba 8-9 lat.

Ormianin 24.07.2005 23:40

Cytat:

Napisany przez yahol
Nie bzdura! :D
Maci sa bardzo popularne w Stanach (jednak poprawilem na duza litere) i prawde mowiac jest ich tam tak samo duzo jak pecetow o ile nie wiecej.
Apple olewa rynek europejski, a PL w szczegolnosci, ale Macow jest naprawde duzo.
Pokusze sie o stwierdzenie, ze wiecej niz w Europie postawionych Linuxow.

A tak off! pokazcie mi 7-letni pracujacy komputer typu pecet, nadajacy sie do sieci i pracy w biurze :D
He?!

Mac w USA i nie tylko, ma inna zalete, jest to komputer legenda i z tradycja, ale uzywaja go glownie entuzjasci tego typu sprzetu i zalezy do jakich zadan...

Co do 7 letnich kompow, to takich w moim otoczeniu nie brakuje, a nawet... znam sytuacje gdzie lkilku moich znaomych uzywa jeszcze komputerow klasy 486 (intel DX4 albo AMD 5x86), na 16 albo 32 RAMach, chodzi na tym windows 95 OSR 2/albo 98 i jakas przegladarka internetowa i jesli komus to wystarczy? to czemu nie :)

kraluk 24.07.2005 23:20

Cytat:

Napisany przez yahol
Nie bzdura! :D
Maci sa bardzo popularne w Stanach (jednak poprawilem na duza litere) i prawde mowiac jest ich tam tak samo duzo jak pecetow o ile nie wiecej.
Apple olewa rynek europejski, a PL w szczegolnosci, ale Macow jest naprawde duzo.
Pokusze sie o stwierdzenie, ze wiecej niz w Europie postawionych Linuxow.

Bzdura. Gigantyczna bzdura. Byłem w USA, "chodziłem" po ludziach i widziałem co mają w domu. Owszem, niektórzy mieli Maci, ale ich było mało w porównaniu z PC. Zaznacze, że "odwiedzałem" ludzi zamożniejszych i "normalnych". Najwięcej Maców to widziałem w redakcji pewnej gazety.

Poza tym w USA mija moda na Jabłuszko, ponieważ są za pieniądze wyłożone na taką maszynę można coraz częsciej zakupić wydajniejszego peceta.

Jeśli porównujesz ilość Apple'ów w USA do ilości w Europie, to się zgodze, że jest ich dużo. Po innym względem kategorycznie nie zgodzę się.

Cytat:

Napisany przez yahol
A tak off! pokazcie mi 7-letni pracujacy komputer typu pecet, nadajacy sie do sieci i pracy w biurze :D
He?!

Mój kumpel ma P 133MHz => pisze, gra i przegląda net na nim.
A komp ma trochę ponad 10 lat:P

mr_spock 24.07.2005 21:28

nie zainstluje sp2, bo po prostu mi komp nie dziala...
ok 2tyg po instalacji co kilka min komp robi zwieche na 20sec ...
niech mnie w d*** cmokna

Predi 24.07.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez yahol

He?!

HAAAAAAAAAAAAA
przyjedz do mnie :>

celek 333 + 128mb ram :) (nie wiem ile dokladnie ma ale z 7 raczej tak :D )

sluzy jako portal do internetu ojcu... office dziala ladnie, a ostatnio ojciec na nim robi "zadanka domowe" z pracy w autocadzie (2004 albo 05) :)
HA!

ps. no chyba ze jako element pracy w biurze uznajesz tez pogrywanie w najnowsze FPP gdy szefu nie patrzy ;)

ed hunter 24.07.2005 18:20

w Ameryce to jeździ więcej Chevroletów, niż w Europie Fiatów ^_^

i pokażcie mi 7 letniego Fiata, który nie nawala raz na tydzień :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:04.