![]() |
Pomocy !! Mam problem związany z nagrywarką
Problem polega na tym , że przestała mi odczytywać nagrane przez nią płyty DVD . Mam nagrywarke LiteOn SOHW-832S do tego czasu nagrałem na niej ponad 340 płyt i nie było problemu do dzisiaj . Po nagraniu płyty nie widzi jej żaden program do nagrywania , nawet AnyDVD nie chce zadziałać a na zestawie kina domowego filmy działają bez niczego tylko nagrywarka ich nie widzi. Uzywam tych samych płyt więc nie może to być związane z płytami ale z czym ??????????????????????????
|
Nic nowego jak zwykle SHITON padł. Goń do serwisu wymienią ci na nowy model.
|
raczej na sprawny...... ???
|
Mialem ta nagrywarke i mialem taki tez problem, ze przestalo czytac to co ona nagrala... stalo sie to po tym jak jedna plytka oryginalna ustawila mi region na 2, jednak potem zapodalem nowy firmware i wszystko znowu ruszylo... nie wiem czym bylo to spowodowane.
|
mam takie pytanko bo zmieniałem Firmware w tej nagrywarce i czy serwis nie bedzie miał nic do tego ?????? I co to jest ten "SHITON"
|
Cytat:
:mruga: |
ok dzięki. Ale to dalej mi nic nie mówi :) a co z tym firmware po zmianie serwis nie będzie miał jakieś ale ???
|
Cytat:
|
właśnie że nie . Zmieniałem firmware . Czy nie bedzie to też związane z systemem ( przeinstalować go ) bo na DVD-RW nagrywa ok i czyta je ???
|
Cytat:
To może prościej: Jakie firmware zmieniałeś na jakie? :idea: Skąd je brałeś? :idea: W jaki sposób je zmieniałeś? :idea: |
Cytat:
@marek_1981 kol tytusdezoo miał na myśli twoją nagrywarkę pisząc SHITON.... :blee: shit to po angielsku gówno .... reszty domyśl się sam.... :niepow: |
miała orginalny firmware VS0A a daleł jej VS0E ze strony LiteOna dla modelu SOHW-832S . Sorki ale nie wściekajcie się po prostu się wkurzyłem
|
i bym zapomniał na tym zmienionym firmware jade prawie 4 miesiące
|
Cytat:
To wszystko jest OK :taktak: Do tego się nie przyczepią :nie: |
Dzięki . Dla upewnienia się to adres tej strony :
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp jak możesz to sprawdź czy wszystko jest OK i jeszcze znalazłem , że nie podlega gwarancji jeśli: LiteON nie obejmuje serwisem gwarancyjnym urządzeń, które zostały zaktualizowane firmwarem przeznaczonym dla innych modeli. więc mnie to nie dotyczy bo dałem dla tej samej nagrywarki ??? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:03. |