![]() |
liteon 1213s na 1653s z CS0C-i dalej problemy!!!!!!!
:'( ???
hej to ponownie ja i moja nagrywarka liteon1213s-nie kupujcie liteonów mam ta nagrywarę od dłuższego czasu i mam znią wiele problemów początkowo wieszała mi kompa zrobiłem upgrade z 1213s na 1653s z CS0C(ma niby nagrywać płyty - "gorszych" marek-ale jeszcze nie sprawdzałem tego) może byłoby wszystko ok gdyby nie to, że gdy włoże do nagrywarki płytę dvd z filmem, to już mi przestaje odtważać płyty CD---nie ważne co jest na płycie CD-film, gra, sterowniki-ten sam efekt włożenie płyty CD powoduje nawet wieszanie kompa jeżeli ktoś wie co temu zaradzić proszę o pomoc odpisując tutaj, bądz wysyłając na emaila krzysztofkedziora@o2.pl Ps czytając inne wypowiedzi, ludzie piszą o "aspi"-nie bardzo wiem co to jest i czemu to służy mój sprzęt to -płyta główna Asus K8N nVidia nForce 250 -procecsor AMD Athlon 64 2800+ -grafika asus radeon 9600xt -pamieć 512+256, obie kości kingstoma -WD Caviar SE 160 GB 8mb :'( |
Cytat:
ale tak na powaznie to masz ponstalowane wszystkie stery ?? czy tak samo ci sie dzialo bez przerwy na oryginalnym 1213s ?? |
Ja mam slabszy sprzed a litka sobie bardzo chwale KUPOWAC LITKI!! i nagrywac na dobrych nosnikach a nie chlamie!!
|
hej
na orginalnym było to samo+problem znero(nie pamietam już jaką wersją) po zainstalowaniu nero nie czytało mi płyt cd-pojawiał sie błąd, że nie moze skopiować pliku, chyba autoran.exe(albo coś podobnego) co ciekawsze odinstalowanie nero już nic nie pomogło-zostawao instalowanie systemu(na pamięc jujż znam:)) nie wiem co mam dalej robic z tym już |
a ja sie odezwe drugi raz:
WAL NA GWARANCJE :tak!: i trzeci raz: TYLKO POWROC DO ORYGINALNEJ 1213S :tak!: P.S. ja mam w domu dwa litki i sa :spoko: |
a jak mam to zrobić?
|
to znaczy jak mam w grac orginalny bios?
a wserwisie nie wykryja tego? |
Cytat:
a widzisz zmieniasz i nie wiesz jak :klnie: to po cholere sie zabierasz za cos czego nie wiesz jak odkrecic !!! wal na gg to ci powiem w razie pytan a u instrukcja klepana milionowy raz: 1. sciagasz do 1213 bios od codekow np TEN starszy niz najnowszy na stronie litka. 2. wgrywasz go i restart 3. sciagasz najnowszy bios ze strony litka do 1213 TS0D 4. wgrywasz go i restart i masz znoe 1213 z oryginalnym biose i nie wykryja tego bo i jak :> no chyba ze im powiesz |
mam podobny problem
witajcie ja mam podobny problem tylko ze u mnie nie czyta plyt dvd piratow bo tloczki czyta bez problemu nie mam tez problemu z odczytem cd i piratow i tloczek.Poczatkowo zmienilem bios na sony dru710A, ale nic nie pomoglo teraz mam liteon sohw1653s i dalej ten sam problem.Nie wiem juz co robic
|
Cytat:
pozbądź się i kup coś innego a problemy znikną |
Cytat:
|
|
hej
ja już nie wiem co jest wczoraj przełożyłem nagrywarkę do innego kompa-i działa wyśmienicie a na moim się wiesza czy to może byc problem z niezgodnością sprzętu? a może jakieś sterowniki są nie takike? może coś mi brakuj? jeżeli ktoś wie to proszę o pomoc |
DMA ??
ASPI ?? wywal stery nForce do IDE - zopstaw standardowe moze zmien na tasme 80 zyl jak nie masz na takiej ?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:54. |