| gemini4all |
25.02.2005 13:57 |
NeroVision, DivX, DVD, napisy i te sprawy...
Witam, staralem sie najpierw znalezc gdziekolwiek informacje, ale z marnym skutkiem... Wiec tak: zgrywam sobie DivX'y na plyte DVD dzieki Nerovision, to dobry programik, latwo i szybko sie w nim tworzy DVD-Video, program sam przerabia DivXa na format DVD i to w dobrej jakosci, lecz ma jedna bardzo wazna wade, nie mozna w nim dodawac napisow :( lub moze ja nie wiem o jakims pluginie itp (mam najnowsza wersje NV). Napisy probowalem dodac przez Virtual Dubba ale po pierwsze trzeba przerobic caly film, co zajmuje sporo czasu, a po drugie spada jakosc filmu, chyba ze tutaj tez sa jakies ustawienia o ktorych nie wiem :] ? Moim problemem sa wlasnie owe napisy, czy jest jakis sposob, szybki, na "wklejenie" napisow w film?? Lecz nie przez ffdshow (wymuszajac "filtr napisow"), bo chce dodawac po 2 divxy na dvd, a ffdshow wkleja napisy w kazdy otwarty film... A Divxow nie chce mi sie przerabiac dluzszymi metodami, wiele o tym czytalem, ale zajmuje to cholernie duzo czasu, a mi i tak juz czasu brakuje. Zatem jesli ktos wie jak latwo i bezproblemowo sprawic by napisy sie pojawialy w filmie tak zeby go potem tylko wrzucic do NeroVision i nagrac, niech mi pomoze :) Pozdro.
|