![]() |
uszkodzone cd
pytanie!!jak lubgdzie odczytac uszkodzona płyte cd-odchodzi folia!!winda widzi wszystko ale nie mozna otworzyc ani przekopiowac zawrtosci-sa to same fotki.dzieki :'(
|
Plyty te sa juz praktycznie nie do uzytku, nie da sie nic zrobic tylko wyzucic plytke, ewentualnie sprubuj uzyc programu do odzyskiwania danych ale to duzo nie pomoze
|
Jesli same fotki to przynajmniej czesc powinienes odzyskac. Probowac warto.
|
aby było smiesznie to jest to ponad 1000 fotek z wojny w iraku-brat wrocile przed 2 tyg. i wszystko w piach :'(
|
Próbuj programem Bad Copy Pro lub Ontrack Easy Recovery :)
|
CD/DVD Inspector v2.1 - polecam
|
cd clonewalczyjuz 3 godz ale 35% obrazu juz zrobione-wiec moze??
|
Cytat:
|
Gdzieś mi sie obiło o oczy.
Jeżeli to tylko odchodzi folia a nie została zadrapana to zamalować powierzchnie czymś nawet białym ( chyba była mowa o korektorze ) byle na wodzie a nie na zadnym nitro. Jak juz nic nie poradzisz to warto może spróbować. No i chyba myślę ze przydaloby sie zwolnienie napedu do minium w cdspeed. |
Ja miałem coś podobnego z Worms Armageddon. Na szczęście nie zdarło się tam, gdzie była zapisana ścieżka. Wsadziłem płytkę do napędu, trzymałem guzik, żeby się nie odpalił, a potem włączyłem Nero i prędkość odczytu na 1x, a nagrywania na 12x. Chodziło o to, żeby prędkość obrotów nie zdarła folii głębiej. Jeśli wsadzasz taką płytę do napędu i ona wiruje 52x to nie ma się co dziwić, że po wyjęciu nic z niej nie zostało... Najlepiej w Nero trzeba było ograniczyć prędkość CD do 1x, a potem kopiować po kilku fotkach, aż dojdzie się do błędu... I to tyle.
|
:'(
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i zła wiadomosc!!tydzien walki i tylko mala czesc fotek odzyskana,i to te najmniej wazne;-(
|
pytam tylko z czystej ciekawości..
te fotki na jakiej płycie były nagrane? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:27. |