![]() |
No to milego uzytkowania:)
|
Pabieda!!!
Trochę to trwało, ale nagrywarka od paru dni jest "na chodzie" dzięki uprzejmości kolegi. Nowy firmware, operacje pod DOS'em. smykus_likas dzieki za link do strony. Przykro przyznać, ale tracę zaufanie do biosów ze strony CDRInfo.
Forum OK, pozdrawiam wszystkich |
Cytat:
Pozdrowiska |
Slabo szukales :)
http://www.plextor.pl/pl/serwis:download/g=5/s=31 Jest program do flaszowania pod DOSem |
Cytat:
Cytat:
|
Spokojnie z tym szrotem. Przeprogramowanie pamieci kosztuje ok 20 zl. Idzie sie do punktu, wyciagaja kosc i programuja na nowo.
|
Dzięki
Dzięki za podpowiedź, najpierw próba spod DOS'a, gdy nie pomoże to na innym kompie. Trzecia ewentualność to chyba tylko szrot, a szkoda, bo sprzęt jeszcze dobry (był).
Pozdrowiska |
U mnie ten plex spokojnie chodzil na 1.04. Moze sprobuj podlaczyc nagrywarke do innego kompa? Moze "pojdzie". A wtedy stary bios i juz
Albo... skoro w windzie restartuje to sprobuj spod DOSa, podmienic bios |
POMOCY!!! Plextor PX-W2410A - BIOS
Nagrywarka CD/RW Plextor PX-W2410A. Miałem bios 1.03 i cholera mnie podkusiła wgrać 1.04. Proces wgrywania przebiegł normalnie, był komunikat o sukcesie i sugestia by zrestartować kompa. Zrobiłem. I d...a zbita. Komp uruchamia windę i po chwili restartuje się. W trybie awaryjnym również odpala się, ale tylko na chwilę i restart. Kompa mogę odpalić tylko po wypięciu zasilania od nagrywarki.
Czy ktoś mi pomoże co z tym fantem zrobić dalej? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:09. |