![]() |
problem z nagrywaniem plyt dvd
:'( witam mam taki problemik
sys.op xp nero 6 jak nagrywam w nero to sie sos porobilo ze plyte wczesniej nagrywalew w 15min a ostatnio od 30 w zwysz a w shrinku to jakies 90min i na dodatek nagrywa 3/4 filmu niewiem co robic prosze o pomoc :'( |
Cytat:
|
Cytat:
Czy masz włączone DMA dla obydwu napędów ? |
Cytat:
U mnie zawsze tak robi i jestem zadowolony :D No, ale ja mam Benka;) |
Podpiolem z powrotem cd-rw i niestety znowu to samo...pomimo zainstalowania aspi spalil mi kolejna plytke, takie same objawy...:(
|
Może być konflikt między dwoma nagrywarkami, windows może ogłupieć i bedą się działy jaja - ach te komputery zawsze coś nie tak :) --- to nie jest wina nagrywarki ani Asusa ani LG, tak samo są problemy czasem jak jest w jednym komputerze napęd CD-R (nagrywarka zwykła) i DVD-+R (nagrywarka DVD)
|
DObra aspi zainstalowane, kolejne glupie pytanie DMA :) gdzie sie sprawdza czy wlaczone czy nie:) i gdzie ew to wlaczyc(sorki za takie glupie pytanie ale naprawde jestem laikiem w tej dziedzinie) zworki --> dvd master , cdrw slave
Z gory wielkie dzieki za pomoc |
ASPI muszą być, włączone DMA, a zworki jak?:>
|
Jeszcze jedno, odpiolem CD-rw ASUSA i sprobowalem nagrac plytke no i o dziwo nagralo bez problemu, czy jak zainstaluje te sterowniki i podepne z powrotem tego ASUA to wszsytko bedzie ok?? Bo juz mam stosik spalonych plytek na stole i nie chce miec ich wiecej...:)
|
no właśnie! :)
trzeba zainstalować na tym xp :) http://cdrinfo.pl/download2kilgor.ph...0335&baza=soft |
w nero tool kit pisze:
System aspi is not installed Nero aspi: 2.0.1.59 june 17 2003 |
w nero toolkit :D
|
Nero to 6.0.0.23 a ASPI...oki sprawdzilem aspichk i wyszlo ze nie mam zainstalowanych zadnych sterownikow aspi, tak wiec co mam zainstalowac???
|
Napisz jakie masz ASPI i jakie masz Nero.
|
Nowa nagrywarka i spalona plyta za plyta...
Witam,
Zakupilem nagrywarke LG 4163B i mam olbrzymi problem gdyz nie moge nic nagrac, podczas nagrywania w nero wystepuje mi komunikat:"scsi command aborted" i klapa, spalilem juz 2 plytki dvd+r i 2 cd, co ciekawe problem ten nie wystepuje gdy nagrywam na dvd-rw, mam jeszcze jedna nagrywarke(cd-rw ASUS) obie sa podpiete na jednym kablu, dysk jest na serial ata, plyta to Abit NF7-s a system to winxp+sp1, probowalem zamieniac nagrywarki(master na slave i na odwrot) ale to nic nie dalo, Prosze o pomoc bo mam nagrywrke a nie moge nic nagrac. Czy to wina plytek czy nagrywarki??? ew jakie programy mam wgrac(lub jakie sterowniki do plyty glownej sa najlepsze do tej nagrywarki) Prosze o Pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:18. |