![]() |
Jaki format
czesc wszystkim
Mam nastepujacy problem: Utworzylem plyte dvd w proramie pinnacle studio 9 i gdy odtwarzam ja na komputerze to dziala bez problemow Porblem pojawia sie gdy moj znajomy z Indi chce otworzyc ta plyte na swoim kompie Czy indie wymagaja innego formatu ? Jesli tak to jak powinienem nagrac taka plyte zeby mozna bylo odtwarzac w INDIACH Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi |
Prawdopodobnie coś jednak nie robisz jak powinno być. Skoro Ty możesz zobaczyć a kolega nie to prawdopodobnie Ty masz jakieś kodeki zainstalowane a on nie. Niech kolega też sprawdzi czy na DVD-romie w komputerku nie ma kodu regionalnego no i czy Ty tego kodu nie zakładałeś podczas zapisu!
Pozdrawiam |
indie mają region 5 (a my 2), nigdy się nie zastanawiałem czy pinnacle wyznacza region...
nie znam się zbytnio na pinnacle studio ale na pewno jest możliwość zrobienia obrazu a nie wypalenia płyty. potem ten obraz wypalić dvddecrypterem, który domyślnie robi region free. |
Zapakowałem filmik stworzony Pinaclem St9 doPowerDVD i mam następujące dane:
"Player Region Code: Not Specified Current Drive: I: Title Region Code: 1, 2, 3, 4, 5, 6, All" Tak więc widzisz że płytka powinna chodzić w każdym odtwarzaczu. Sprawdź czy działa tak nagrana płyta nie tylko na Twoim kompie ale równiez u znajomych. Zrób próbę na stacjonarnym DVD jezeli wszystko jest ok to problem moze być " w Indiach" |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:41. |