Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Uszkodzone napędy Plextor (https://forum.cdrinfo.pl/f15/uszkodzone-napedy-plextor-49018/)

marey 02.03.2005 18:05

Uszkodzone napędy Plextor

"Alstor informuje, że na polskim rynku pojawiła się partia wycofanych ze sprzedaży w Europie Zachodniej nagrywarek DVD marki Plextor. Model PX-716A (zarówno odmiana ***8222;retail kit***8221; jak i ***8222;bulk***8221;), pochodzący z nieoficjalnego kanału sprzedaży, posiada wadę fabryczną powodującą poważne błędy podczas nagrywania płyt DVD. Jak odróżnić uszkodzone nagrywarki od tych pozbawionych wad fabrycznych? Najprostszym wyróżnikiem produktów Plextor, pochodzących z oficjalnego kanału dystrybucyjnego, jest zielona nalepka rozmiarów 5x5 cm, przedstawiająca logo usługi Plextor Exclusive Service, świadczonej przez dystrybutora produktów Plextor w Polsce ***8211; firmę Alstor. Produkty bez tej nalepki pochodzą z nieautoryzowanego kanału sprzedaży lub prywatnego importu. Więcej informacji na temat oryginalnej, polskiej gwarancji Plextor Exclusive Service można znaleźć na stronie"
www.twojepc.pl

ed hunter 02.03.2005 18:19

ciekawe kto już drukuje te nalepki ;)

Oktawian89 03.03.2005 15:41

dobre :P

DanielP 03.03.2005 22:05

A ja mysle, ze te napedy wcale nie musza byc uszkodzone :)
Po prostu zostaly sprowadzone poza kanalami Alstora, a poniewaz dlatego sa tansze, to Alstor robi kampanie, aby tego nie kupowac. Oczywiscie to tylko taka moja dywagacja... Ale juz nie pierwszy raz sie spotykam z nagonka na niby to uszkodzony sprzet, ktory wcale uszkodzony nie byl (tylko tanszy !).

Turboni 03.03.2005 22:22

Cytat:

Napisany przez DanielP
A ja mysle, ze te napedy wcale nie musza byc uszkodzone :)
Po prostu zostaly sprowadzone poza kanalami Alstora, a poniewaz dlatego sa tansze, to Alstor robi kampanie, aby tego nie kupowac. Oczywiscie to tylko taka moja dywagacja... Ale juz nie pierwszy raz sie spotykam z nagonka na niby to uszkodzony sprzet, ktory wcale uszkodzony nie byl (tylko tanszy !).

no niestety sie mylisz

na cdrinfo.com byly testy palnikow juz dawne wlasnie tych pierwszych i zle palily a potem plex wycofal je ze sprzedazy i dopiero od polowy grudnia sa dostepne nowe wersje (pierwsze dobre palniki maja date produkcji listopad 2004).

a na dodatek zobacz w temacie plexa ze 2 osoby maja z nim problem i nie mialy nalepki (zielonej) i jedna osoba musiala reklamowac palnik przez sklep bo Alstor nie mial ich w swojej bazie :>

Kirek 03.03.2005 22:34

Daniel ta teoria ma trochę krótkie nogi. Ktoś kto przymierza się do kupna widząc komunikaty typu 'wadliwa partia' raczej zrazi się do firmy i nie będzie ryzykował czy kolejne partie są dobre tylko wybierze model konkurencyjnej firmy.
Ale obyś miał rację bo ostatnio zakupiłem Plextora (wersję bulk) i jakoś nie przypominam sobie abym miał taką naklejkę :| a nie chce mi się specjalnie rozkręcać kompa aby sprawdzić czy naklejka jest oraz z jakiej serii mam nagrywarkę. Czy istnieje jakaś możliwość sprawdzenia tego bez rozkręcania kompa?

zorg 03.03.2005 22:36

Ilość załączników: 1
nie ma

Kirek 04.03.2005 01:52

Sprawa nie dawała mi spokoju i postanowiłem jednak wymontować z kompa nagrywarkę aby się upewnić co do jej oznaczeń.
Pierwsze wrażenie nieciekawe, tak jak przypuszczałem nie ma naklejki.
Numer seryjny już lepiej: TLA#0304 no i napis January 2005

Uff będę miał spokojne sny :) mam nadzieję że jutro rano nie znajdę informacji od Was że ta seria też jest uszkodzona ;)

zorg 04.03.2005 02:02

Kirek

Spoko ten naped napewno jest dobry-nie wadliwy.
Lada dzien bedzie nowe firmware 1.05 i napedy te beda nie do pobicia przez zadne inne !! zreszta juz sa ! nagrywaja DL x6 !!!! na 1.04 firmware

mensir67pl 04.03.2005 08:28

TAK zapytam z ciekawosci tam na zdjecu widze MAdin IN CHINA plextor glownie tam montuje NAPEDY ???? mie ma nic orginalnego ???

Turboni 04.03.2005 08:42

moj tak samo jak @zorga jest TLA#0202 tylko z listopada 2004

@mensir moj tez jest made in china

sadze ze plex tam ma montownie palnikow

zorg 04.03.2005 23:53

chiny to tania sila robocza !

VIZZARD 05.03.2005 00:46

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
mie ma nic orginalnego ???

Dlaczego? :idea:

Uważam, że Chiny są bardzo oryginalne :taktak:

:czar:

mensir67pl 05.03.2005 06:46

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dlaczego? :idea:

Uważam, że Chiny są bardzo oryginalne :taktak:

:czar:

TEZ prawda ALE napewno by to bylo bardzej orginalne MADIE IN POLAND

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:09.