Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   RICHO RW8165 na złom!! A co w polecacie w zamian??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/richo-rw8165-zlom-co-polecacie-zamian-49077/)

dano7 03.03.2005 16:01

RICHO RW8165 na złom!! A co w polecacie w zamian???

Witam.

Mam 2 pytania.
1. Którą z tych nagrywarek DVD polecacie?

Lite-ON SOSW-852S
Nec ND-6500A
Toshiba SD-R6472
Pioneer DVR-K14L

2. Czy każdy z w/w modeli mogę włożyć bez problemów do FUJITSU-SIEMENS AMILO 1840?

W tej chwili mam już drugą nowa (po wymianie w serwisie) "słynną-nieszczęsną" RICOH RW8165 z która wyląduje na śmietniku, bo niemam już siły do serwisów i RICOHa. ((
Tylko jaką kupić żeby smietnika nie zapełniać nagrywarkami? ???

M4ciek 11.03.2005 16:54

oddaj ponownie do serwisu... :( ale to wszystko i tak jest bez sensu... po co wymieniać na coś co wiadomo że jest bublem już na etapie producenta a nie producenta laptopa czy resellera... :(

joujoujou 12.03.2005 00:40

Cytat:

Napisany przez M4ciek
oddaj ponownie do serwisu... :( ale to wszystko i tak jest bez sensu... po co wymieniać na coś co wiadomo że jest bublem już na etapie producenta a nie producenta laptopa czy resellera... :(

Masz rację. Pytanie jednak brzmiało: Co w zamian? A przyznam, że sam chciałbym wiedzieć, bo też zostałem "uszczęśliwiony" takim napędem (( :| :blee: :wsciekly: przez producenta mojego laptopa.

dano7 12.03.2005 01:27

Cytat:

Napisany przez M4ciek
oddaj ponownie do serwisu...

Problem w tym, że przed oddaniem musiał bym zrobić repartycjonowanie dysku i zainstalować czysty system bez żadnych moich danych (tak wymaga serwis w do którego oddaje kompa), a w związku z tym musiał bym zgrać gdzieś wszystkie dane z dysku (60GB).
Tylko właśnie jeden problem - nagrywarka nie nagrywa DVD czasem uda się nagrać CD ale to 60GB:0,7GB= jakieś 86 płyt.
Odpada zgranie na inny komp przez lan lub usb ponieważ nie przebywam w tej chwili w Polsce i nie mam dostępu do innego kompa z 60GB wolnego miejsca.
Jedyne wyjście to kupić zenętrzny dysk na USB, ale cena jest porównywalna z ceną nowej nagrywarki więc chyba lepiej od razu kupić nagrywarke.

Mój wybór padł w tej chwili na Pioneer DVL-K14L lub Pioneer DVR-K15L, chociaż NEC też mnie jeszcze zastanawia. Jedyny problem w tej chwili to miejsce gdzie można kupić takiego Pioneera. Pozostają chyba tylko Niemcy.

Może ktoś wie czy i gdzie w Polsce można dostać??? Bede wdzięczy za info.

Pozdrawiam

rzerzych 09.08.2005 17:46

Witam, ja nadal walczę z serwisem o mojego notebooka z tą złomiastą nagrywarką. Co ciekawe po ostatniej naprawie gwarancyjnej chodzi jeszcze gorzej, już praktycznie niczego na dvd nie można nagrać.
Najgorsze, że serwis Siemensa zabira mi sprzęt na ponad 2 tygodnie, ja nie mam komputera, a po oddaniu i tak mi nie chodzi. Powoli się wkur..am.
Już miałem zamiar kupować sobie inną wypalarkę (prawdopodobnie zwykłą dużą i podłączyć przez kieszeń 5,25), ale nie po to wywaliłem sporo kasy, żeby teraz się poddać.

rzerzych 07.09.2005 08:11

Dla zainteresowanych: po kolejnej naprawie serwis FS wymienił ricoha na NECa ND-6650A, który jak na razie chodzi ok (do tego jest szybszy i DL).

patologia 08.09.2005 02:08

Witam ...

Dokładnie analogiczny problem miałem u siebie. Problemów i awantur w sprawie zawartości dysku nie wspomnę, ale po 3ch naprawach masz prawo poprosić o nowy napęd, wybranej przez siebie firmy - wybrany model - gdy droższy, dopłacasz różnicę.

Pzdr

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:32.