Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gniazdo minijack w napędach (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gniazdo-minijack-napedach-49099/)

pablodc 03.03.2005 22:50

Gniazdo minijack w napędach

Witam.
Wie ktoś może co zrobić by gniazdo słuchawkowe w napędach działało? Mam już terzeci napęd z tym gniazdem (różnych firm), kabelek audio podłączony a słuchawki milczą. Z tego co wiem to można na tym słuchać tylko płyt CD audio ale mnie nawet te nie idą (przez to gniazdo).
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów!

Jerry from hell 03.03.2005 23:19

Nic innego tam Ci nie pójdzie oprócz właśnie płytek audio. włóz płyte audio i sprbuj uruchomić ja np w winampie i powinno iść. Tylko pogłośnij na panelu od napędu. Jesli masz na panelu od napędu przycisk PLAY to urzyj jego i musi grać.

grzeniu 04.03.2005 00:38

O ile sie nie myle to we wlasciwosciach napedu trzeba wylaczyc cyfrowe odtwarzanie dzwieku.

andrzejj9 04.03.2005 16:59

Cytat:

Napisany przez grzeniu
O ile sie nie myle to we wlasciwosciach napedu trzeba wylaczyc cyfrowe odtwarzanie dzwieku.

To chyba tak, ale wydaje mi się, że jeszcze coś trzeba było zrobić.... Ale nie mogę sobie przypomnieć, co. Spróbuj na razie z tymi właściwościami i sprawdź, czy działa.

mensir67pl 04.03.2005 17:18

Jesli to XP to na nic rady niedziala i koniec i tak juz jest

Eliasz 04.03.2005 17:41

Możesz też sprawdzić odtwarzanie naciskając PLAY na cd-romie zanim załaduje się system. W tym celu możesz nacisnąć Pauze na klawiaturze zaraz po włączeniu komputera aby zatrzymać ładowanie systemu, możesz też wejść np. do biosu.

pykson 05.03.2005 19:58

co Wy za przeproszeniem p...licie?

mam XP i chodzi

i to na wlaczonym i wylaczonym cyfrowym odtwarzaniu, chociaz nie wykluczone, ze niektore napedy wymagaja jego wylaczenia

mensir67pl 05.03.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez pykson
co Wy za przeproszeniem p...licie?

mam XP i chodzi

i to na wlaczonym i wylaczonym cyfrowym odtwarzaniu, chociaz nie wykluczone, ze niektore napedy wymagaja jego wylaczenia

A co to za cudowny naped i caly sprzet ze TYLKO TOBIE chodzi moze Ankiete zrobimy ;) obym sie mylil

Arnold 05.03.2005 21:49

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
A co to za cudowny naped i caly sprzet ze TYLKO TOBIE chodzi moze Ankiete zrobimy ;) obym sie mylil

Tutaj pewnie niechodzi o model napędu tylko o jakieś sterowniki które zarządzają analogowym odtwarzaniem audio.
W Nero burning rom można odtwarzać analogowo płyty audio gdzie sygnał jest przesyłany jest na wyjście słuchawkowe, ale za to w innych programach już się nie da (sprawdzałem w WMP10, Winamp, i w kilku innych odtwarzaczach nawet w dos nawigatorze)

pykson 05.03.2005 22:10

sprawa wyglada u mnie tak:
dwa kompy, na obu XP
1. nagrywarka cd-r x8 lg - ma przyciski play/stop/ffd - z winampa sie nie da, przycisniecie play na panelu pozwala sluchac na sluchawkach
2. nagrywarka cd-r x16 lg - to samo co powyzej, nagrywarka liteon 451@832 - nie ma przyciskow oprocz ejecta i odtwarzanie plyty w winampie nie pozwala na odsluch na sluchawkach

wiec Arnold zapewne ma racje

mensir67pl 05.03.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez Arnold
Tutaj pewnie niechodzi o model napędu tylko o jakieś sterowniki które zarządzają analogowym odtwarzaniem audio.
W Nero burning rom można odtwarzać analogowo płyty audio gdzie sygnał jest przesyłany jest na wyjście słuchawkowe, ale za to w innych programach już się nie da (sprawdzałem w WMP10, Winamp, i w kilku innych odtwarzaczach nawet w dos nawigatorze)

Byc moze i tak jest

NIE ide w zaparte TYLKO dlaczego MIC_syft utrudnil tak zycie w Xp_sa i dlaczego w WIN98 nie bylo tylu problemow.

POZdrawiam

pablodc 07.03.2005 10:59

Witam i przepraszam że nie mogłem odpowiedzieć.
Na wstępie to ww. odtwarzanie nadal nie działa :smutny: , mój napęd to Liteon 1653S z biosem CSTJ, porzednio był też liteon CD RW ( nie pamiętam modelu) i LG. Na żadnym nie działało, to samo na Toshibie DVD którą też mam i na żadnym też nie ma przycisku play. Dzięki za udzielone odpowiedzi. Pozdrawiam!
P.S. mam włączone cyfrowe odtwarzanie dźwięku

pablodc 07.03.2005 11:06

A może ktoś wie jak zrobić by na tym gniazdku szedł zwykły sygnał audio z komputera (jakoś przepiąć ten kabelek audio):> to by mi bardzo odpowiadało:D .Dzięki!
Pozdro dla Jerry from hell, również jestem z Trzebini.

Y@nkee_PL 07.03.2005 11:38

działa w XP i to przy pomocy Winampa czy EAC

jedyne co trzeba zrobić...

Winamp: przechodzimy do konfiguracji pluginu Nullsoft CD/LineIn i odznaczamy pole 'Enable digital audio extraction when possible'

EAC: Opcje EAC, zakładka Ogólne i odznaczamy pole 'Użyj alternatywnego sposobu odtwarzania płyt'

miłego słuchania ;)

pablodc 07.03.2005 20:14

A może wiecie jak to odpalić na WMP10?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46.