![]() |
Gniazdo minijack w napędach
Witam.
Wie ktoś może co zrobić by gniazdo słuchawkowe w napędach działało? Mam już terzeci napęd z tym gniazdem (różnych firm), kabelek audio podłączony a słuchawki milczą. Z tego co wiem to można na tym słuchać tylko płyt CD audio ale mnie nawet te nie idą (przez to gniazdo). Z góry dzięki za pomoc! Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów! |
Nic innego tam Ci nie pójdzie oprócz właśnie płytek audio. włóz płyte audio i sprbuj uruchomić ja np w winampie i powinno iść. Tylko pogłośnij na panelu od napędu. Jesli masz na panelu od napędu przycisk PLAY to urzyj jego i musi grać.
|
O ile sie nie myle to we wlasciwosciach napedu trzeba wylaczyc cyfrowe odtwarzanie dzwieku.
|
Cytat:
|
Jesli to XP to na nic rady niedziala i koniec i tak juz jest
|
Możesz też sprawdzić odtwarzanie naciskając PLAY na cd-romie zanim załaduje się system. W tym celu możesz nacisnąć Pauze na klawiaturze zaraz po włączeniu komputera aby zatrzymać ładowanie systemu, możesz też wejść np. do biosu.
|
co Wy za przeproszeniem p...licie?
mam XP i chodzi i to na wlaczonym i wylaczonym cyfrowym odtwarzaniu, chociaz nie wykluczone, ze niektore napedy wymagaja jego wylaczenia |
Cytat:
A co to za cudowny naped i caly sprzet ze TYLKO TOBIE chodzi moze Ankiete zrobimy ;) obym sie mylil |
Cytat:
W Nero burning rom można odtwarzać analogowo płyty audio gdzie sygnał jest przesyłany jest na wyjście słuchawkowe, ale za to w innych programach już się nie da (sprawdzałem w WMP10, Winamp, i w kilku innych odtwarzaczach nawet w dos nawigatorze) |
sprawa wyglada u mnie tak:
dwa kompy, na obu XP 1. nagrywarka cd-r x8 lg - ma przyciski play/stop/ffd - z winampa sie nie da, przycisniecie play na panelu pozwala sluchac na sluchawkach 2. nagrywarka cd-r x16 lg - to samo co powyzej, nagrywarka liteon 451@832 - nie ma przyciskow oprocz ejecta i odtwarzanie plyty w winampie nie pozwala na odsluch na sluchawkach wiec Arnold zapewne ma racje |
Cytat:
Byc moze i tak jest NIE ide w zaparte TYLKO dlaczego MIC_syft utrudnil tak zycie w Xp_sa i dlaczego w WIN98 nie bylo tylu problemow. POZdrawiam |
Witam i przepraszam że nie mogłem odpowiedzieć.
Na wstępie to ww. odtwarzanie nadal nie działa :smutny: , mój napęd to Liteon 1653S z biosem CSTJ, porzednio był też liteon CD RW ( nie pamiętam modelu) i LG. Na żadnym nie działało, to samo na Toshibie DVD którą też mam i na żadnym też nie ma przycisku play. Dzięki za udzielone odpowiedzi. Pozdrawiam! P.S. mam włączone cyfrowe odtwarzanie dźwięku |
A może ktoś wie jak zrobić by na tym gniazdku szedł zwykły sygnał audio z komputera (jakoś przepiąć ten kabelek audio):> to by mi bardzo odpowiadało:D .Dzięki!
Pozdro dla Jerry from hell, również jestem z Trzebini. |
działa w XP i to przy pomocy Winampa czy EAC
jedyne co trzeba zrobić... Winamp: przechodzimy do konfiguracji pluginu Nullsoft CD/LineIn i odznaczamy pole 'Enable digital audio extraction when possible' EAC: Opcje EAC, zakładka Ogólne i odznaczamy pole 'Użyj alternatywnego sposobu odtwarzania płyt' miłego słuchania ;) |
A może wiecie jak to odpalić na WMP10?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46. |