![]() |
leawo free avi converter is just designed for your conditions, you can convert rmvb to avi without any difficult. and it also support other more formats.
|
Rekompresja zawsze powoduje spadek jakości. Jak jest duży zależy od ustawień kodeka.
Jak dobrze ustawisz (nie za mały plik wynikowy) spadek jakości nie powinien być drastyczny. Ale generalnie sposobu na to nie ma. Chyba że przy zmianie formatu kopiujesz oryginalne strumienie. Ale z RMVB do AVI to raczej nie przejdzie. Co do rozjeżdżania sie filmu, to RMVB jest po prostu problemogenny. Ten format bardzo ciężko skonwertować do "normalnych" przy pomocy zwykłych narzędzi. Z tego co sie orientuje dopuszcza on coś takiego zmienne fps, co w AVI (i zazwyczaj) jest niedopuszczalne. Zalecam unikanie tego formatu. |
Mam poważny problem, otóż po konwersji z RMVB jak i z innych formatów (MP4 itp.) do AVI film nie jest w jakości, która mnie zadowala - napisy są rozmazane, ciężko je przeczytać, zdarza się, że film nie nadąża za dźwiękiem i w drugą stronę (wprawdzie rzadko, ale!).
Jeśli znacie jakiś sposób na te problemy proszę o odpowiedź na posta. P.S. Do konwersji używałem Any video converter i Pazera MP4 to AVI. :) |
Cytat:
|
A czemu to konwertujesz. Przecież AVI i RM to tylko kontenery multimedialne czyli takie jakby opakowania na film. Czy jak zamawiasz pizzę to zwracasz uwagę na opakowanie. A nawet jeśli ją przełożysz do innego to smakować będzie tak samo.
|
Cytat:
Nie wiem jak to robisz ze jest całkowicie darmowy. ja próbuje już kilka dni i zawsze jest to tylko trial możesz przerobić jedynie 5 minut pliku i na tym koniec. Zatem czy istnieje Any Video Conventer który jest darmowy i można przerobić rmvb. mam kilka odcinków serialu ( dla mojej żonki ) który wymaga przekonwertowania na avi. Pozdrawiam |
Ultra RM Converter - polecam.Sprawdzony i bardzo dobrze si***281; spisuje.
http://www.aone-soft.com/rmconverter.htm |
Opis konwersji RMVB do AVI za pomocą MediaCoder.
|
|
Tylko ze samo rmvb jest slabej jakosci, jesli rozmiar jest maly, wiec konwertowanie do avi i tak pogorszy jeszcze jakosc.
|
|
Konwerter rmvb do avi
Any video converter - konwertuje filmy w formavie rmvb do avi, dzia***322;a w 100***37;, jest ca***322;kowicie freeware i nie zmienia jako***347;ci filmu !!!!!! :taktak:
Do ***347;ci***261;gni***281;cia tutaj: http://www.any-video-converter.com/a...-converter.exe |
U***380;ywa***322;em WinAvi Video Converter. Ale niestety jest to shareware i trzeba go "uzdrawia***263;". Faktycznie wola***322;bym co***347; freeware.
|
Konwerter rmvb do avi
Any video converter - konwertuje filmy w formavie rmvb do avi, dzia***322;a w 100***37; i nie zmienia jako***347;ci filmu !!!!!!
Do ***347;ci***261;gni***281;cia tutaj: http://www.any-video-converter.com/a...-converter.exe |
Konwersja .rmvb do .avi lub .mpg
Czy jest to możliwe? Jeżeli tak - jakich programów używacie? Dzięki i pozdrawiam.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:39. |