![]() |
Emulowanie DVD
Czesc. Mam problem z dwoma grami.
KOTOR II i Riddick. Mam je w wersji DVD na HDD. Chcialem je zainstalowac ale nie mam DVD wiec nie moge nagrac na plytke. Kiedys do innej gry uzylem programu Alcohol120% i on bez klopotu odpalil instalke gry. Po prostu znalazlem pli/obraz i z okna alcohola klepnalem na ten plik i sie zaczela akcja. Teraz jednak nie potrafie tego zrobic pomimo, ze czynie to tak samo. Czy te gry maja jakies zabezpieczenia, czy ew. spakowac je do pliku o innym rozszerzeniu czy wogole inaczej to sie robi ? Zlozylem sie z bratem na te gry bo na 4 gry naraz nas nie stac wiec teraz mam problem, a chce sobie pograc, a u niego leza oryginaly :/ Jakbym wiedzial, ze beda problemy to kupiloby sie wersje cd (przynajmniej KOTORA II bo byla do wyboru). Pomozecie ? |
Spróbuj emulować to za pomocą DaemonTools'a. Wprawdzie to ten sam emulator co jest w Alcohol'u ale może pomoże :)
|
Jednak cos musze robic nie tak. Bo po prostu zadnej reakcji nie ma gdy naciskam na wykryty plik iso w alcoholu. Powinno cos wyskoczyc chyba.
|
A masz wogóle włączony napęd wirtualny w Alcohol'u ???
Plik -> Opcje ->Napędy wirtualne http://img210.exs.cx/img210/8215/virt5eg.jpg Ustaw na "1" i OK |
spróbuj nowym Deamon toolsem ! napewno pomoze!! :D bo tez miałem wczesniej taki problem 8 )
|
Alcohol wyczytuje obraz i tworzy jeden naped wirtualny.
Moze inaczej. Czym i jak najlepiej zrobic obraz plyty DVD (bo moze zle zrobilem) ? |
Moze mi ktos pomoc w sprawie zgrania obrazu ?
Bo pewnie cos zle robie i dlatego nie potrafie pozniej tego odtworzyc. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18. |