Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jaką nagrywarke CD/RW polecacie?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jaka-nagrywarke-cd-rw-polecacie-49195/)

Łuk@sz 05.03.2005 18:26

Jaką nagrywarke CD/RW polecacie??

Witajcie.

W poniedziałek mam zamiasr kupić nagrywarke CD/RW.
Jaką polecacie?? Jakiej firmy??

Dzięki.

loki7777 05.03.2005 19:05

LG:)Pewnie litek jako cd-rw tez jest dobry:)

ed hunter 05.03.2005 19:08

ja polecam za około 100 złotych :D

kodziu 05.03.2005 19:49

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja polecam za około 100 złotych :D

Są droższe?

Do wyboru Litek albo Lg :)

MacGyver 05.03.2005 21:21

heh, znowu się zaczęło - LG vs LiteOn :ysz: :P

Łuk@sz 05.03.2005 21:29

No własnie LiteOn-a mi odradzali, takze odpada.
Podobno najlepsza marca nadal jest NEC.

LukiB 05.03.2005 22:03

Trudno polecic dobrą nagryware. naprawde duzo zależy na jaki egzemplarz trafisz i do czego ma ci słuzyć.Do zwylego nagrywania, lamania zabezpieczen itd.Ale niech ci czasem nie przyjdzie do głowy kupować marki Teac(syf-mam ją). W sumie to chyba dobrym wyborem bedzie Lg, liteon-trudno powiedziec jest podobno strasznie głośny oraz podobno samsung sie poprawil ale ile w tym prawdy to nie wiem. Bynajmiej obie marki samsung i lg niedawno polaczyli siły z japonskimi koncernami. o ile sie nie myle toshiba(samsung) i hitachi(lg)

downloads 05.03.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez Łuk@sz
No własnie LiteOn-a mi odradzali, takze odpada.
Podobno najlepsza marca nadal jest NEC.

Plextor Premium. Nie sadze żeby ktos kiedys zrobił lepszą. tylko ta cena :|
NEC nigdy nie był najlepszy- od zawsze miał słabe chipsety Zabezpieczń nie kopiuje i takie tam).
Nie chcesz Lirka to nie ale jest jednym z najlepszych.

ro29 05.03.2005 22:48

Witam !
Mam od półtora miesiąca LG 8526B. I jak na razie mogę krótko stwierdzić:
Zalety - nie zniszczyła mi jeszcze żadnej płytki, nagrywa dość dobrze, brak problemów ogólnych (instalacja itp.).
Wady - głośna praca (zarówno napęd jak i tacka), brak alternatywnego oprogramowania np. do testów płyt (np. dla LiteOn jest kProbe) - więc można się opierać tylko na Nero; dziwnie zachowuje się, gdy robi się test na jakość nagrania, gdy zarówna nagrywarka i płyta są rozgrzane - wychodzi wtedy dużo więcej błędów niż gdy są zimne (ale może to norma ?)
To tyle co mogę stwierdzić, ogólnie nie jest jak na razie źle, a żeby wprost polecać lub odradzać, to uważam, że za krótko ją mam (i to moja pierwsza nagrywarka, więc brak mi porównania)
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu
ro29

alien666 06.03.2005 02:05

nagrywary nec a już nie ta klasa co na początku...litek 52327s...jak trafisz na dobry model to posłuży ci długo

ed hunter 06.03.2005 06:43

Cytat:

Napisany przez kodziu
Są droższe?

Do wyboru Litek albo Lg :)

edit:TAK! LG BOX za 110 :D :P jak już o LG ||

loki7777 06.03.2005 11:16

Zreszta w tym przypadku to zadna roznica, ale patrzac na wypowiedz czy ty napewno chcesz cd-rw czy dvd-rw (chodzi o tego neca:)?

mallow 06.03.2005 11:27

LG :) TYLKO :)
pozdro ;)

giena 06.03.2005 19:37

Witam.
Co użytkownik to inny głos,bo inny sprzęt.
Ja polecam Samsung TS-H292 lub Liteon LTR 52327S.
Samsunga dostaniesz bez problemu.Mam dwie takie (292) i jestem bardzo zadowolony.
Pięknie się sprawuje samsung pod GameJack 4.0 oraz alcoholem.

Giena

ro29 08.03.2005 00:12

Cytat:

Napisany przez LukiB
Trudno polecic dobrą nagryware. naprawde duzo zależy na jaki egzemplarz trafisz i do czego ma ci słuzyć.Do zwylego nagrywania, lamania zabezpieczen itd.Ale niech ci czasem nie przyjdzie do głowy kupować marki Teac(syf-mam ją). W sumie to chyba dobrym wyborem bedzie Lg, liteon-trudno powiedziec jest podobno strasznie głośny oraz podobno samsung sie poprawil ale ile w tym prawdy to nie wiem. Bynajmiej obie marki samsung i lg niedawno polaczyli siły z japonskimi koncernami. o ile sie nie myle toshiba(samsung) i hitachi(lg)

Witam !
Zgadzam się z tym, co napisał powyższy użytkownik, a w szczególności z pierwszym zdaniem ***8211; na pewno istotne jest, do czego potrzebujemy nagrywarki, a kwestia trafienia na dobry egzemplarz to też ważna sprawa ***8211; niby wydawać by się mogło, że w dzisiejszych czasach, są to rzeczy powtarzalne, ale niestety okazuje się, że jeszcze nie we wszystkim ***8211; i niestety wydaje mi się (nie wiem czy słusznie ?), że napędy optyczne należą do tych niezbyt chlubnych wyjątków.
Pozdrawiam
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59.