![]() |
Jaką nagrywarke CD/RW polecacie??
Witajcie.
W poniedziałek mam zamiasr kupić nagrywarke CD/RW. Jaką polecacie?? Jakiej firmy?? Dzięki. |
LG:)Pewnie litek jako cd-rw tez jest dobry:)
|
ja polecam za około 100 złotych :D
|
Cytat:
Są droższe? Do wyboru Litek albo Lg :) |
heh, znowu się zaczęło - LG vs LiteOn :ysz: :P
|
No własnie LiteOn-a mi odradzali, takze odpada.
Podobno najlepsza marca nadal jest NEC. |
Trudno polecic dobrą nagryware. naprawde duzo zależy na jaki egzemplarz trafisz i do czego ma ci słuzyć.Do zwylego nagrywania, lamania zabezpieczen itd.Ale niech ci czasem nie przyjdzie do głowy kupować marki Teac(syf-mam ją). W sumie to chyba dobrym wyborem bedzie Lg, liteon-trudno powiedziec jest podobno strasznie głośny oraz podobno samsung sie poprawil ale ile w tym prawdy to nie wiem. Bynajmiej obie marki samsung i lg niedawno polaczyli siły z japonskimi koncernami. o ile sie nie myle toshiba(samsung) i hitachi(lg)
|
Cytat:
NEC nigdy nie był najlepszy- od zawsze miał słabe chipsety Zabezpieczń nie kopiuje i takie tam). Nie chcesz Lirka to nie ale jest jednym z najlepszych. |
Witam !
Mam od półtora miesiąca LG 8526B. I jak na razie mogę krótko stwierdzić: Zalety - nie zniszczyła mi jeszcze żadnej płytki, nagrywa dość dobrze, brak problemów ogólnych (instalacja itp.). Wady - głośna praca (zarówno napęd jak i tacka), brak alternatywnego oprogramowania np. do testów płyt (np. dla LiteOn jest kProbe) - więc można się opierać tylko na Nero; dziwnie zachowuje się, gdy robi się test na jakość nagrania, gdy zarówna nagrywarka i płyta są rozgrzane - wychodzi wtedy dużo więcej błędów niż gdy są zimne (ale może to norma ?) To tyle co mogę stwierdzić, ogólnie nie jest jak na razie źle, a żeby wprost polecać lub odradzać, to uważam, że za krótko ją mam (i to moja pierwsza nagrywarka, więc brak mi porównania) Pozdrawiam i życzę udanego zakupu ro29 |
nagrywary nec a już nie ta klasa co na początku...litek 52327s...jak trafisz na dobry model to posłuży ci długo
|
Cytat:
|
Zreszta w tym przypadku to zadna roznica, ale patrzac na wypowiedz czy ty napewno chcesz cd-rw czy dvd-rw (chodzi o tego neca:)?
|
LG :) TYLKO :)
pozdro ;) |
Witam.
Co użytkownik to inny głos,bo inny sprzęt. Ja polecam Samsung TS-H292 lub Liteon LTR 52327S. Samsunga dostaniesz bez problemu.Mam dwie takie (292) i jestem bardzo zadowolony. Pięknie się sprawuje samsung pod GameJack 4.0 oraz alcoholem. Giena |
Cytat:
Zgadzam się z tym, co napisał powyższy użytkownik, a w szczególności z pierwszym zdaniem ***8211; na pewno istotne jest, do czego potrzebujemy nagrywarki, a kwestia trafienia na dobry egzemplarz to też ważna sprawa ***8211; niby wydawać by się mogło, że w dzisiejszych czasach, są to rzeczy powtarzalne, ale niestety okazuje się, że jeszcze nie we wszystkim ***8211; i niestety wydaje mi się (nie wiem czy słusznie ?), że napędy optyczne należą do tych niezbyt chlubnych wyjątków. Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59. |