![]() |
Skąd zasysacie image gierek
Chodzi mi konkretnie, czy jest jakaś strona, bo programami typu KaZaA czy eDonkey to ja nie jestem zainterasiony ;-)
Jest taka stronka? |
Z pelnymi wersjami takich stronek pewnie nie ma albo zyja krotko z oczywistych wzgledow. Ludzie maja te rzeczy na ftp-ach tyle ze tez trudno o ich namiary, przynajmniej ja nie znam a tez by mnie to interesilo. Wychodzi ze jednak najlatwiej jest to sciagnac z programikow ktorych akurat nie lubisz.......choc nie wymieniles direct conect :-)
|
czesc
dodam tylko że DC jest naprawdę ok, choć czasem trudno znależć kogoś z przyzwoitym transferem... pozdrawiam, M-cin |
Jedną z ciekawszych stron tego typu jest www.easywarez.com, choc i tam czasami trudno jest cokolwiek sciagnac. Mimo to czasami sie udaje, w przeciwienstwie do innych stron tego typu. :)
Proponowal bym zajrzec na strone www.sharereactor.com. Mysle, ze tamtejszy katalog zacheci do powrotu do osiolka :) Zreszta o ile w pelni rozumiem niechec do Kazaa, to eDonkey w moim wypadku sprawuje sie swietnie. Dobrze skonfigurowany i podlaczony pod dobry serwer sciaga tak szybko na ile pozwala mu na to lacze :D W moim wypadku circa 60-70kB (kablowka... dotychczasowy rekord-131! na edonkey oczywiscie:)). Tak wiec zachecam do korzystania z osiolka, najlepiej po uprzednim zapoznaniu sie z tematami na forum programu. Osiolek odwdzieczy sie z nawiazka, gwarantuje :D |
Cytat:
|
eDonkey
Z tego co napisales wynika, ze masz ponad megabitowe lacze! :) Ja mam 512/128 czyli okolo 50kB download. Jezeli te 128, ktore podajesz to kiloBITY, to transfer maksymalny oscylowac powinien w okolicach 12 kiloBAJTOW (eDonkey, w przeciwienstwie do operatorow kablowki podaje predkosc w kilobajtach ;)) a 20kB, ktore podajesz to i tak wynik bardzo dobry, chociaz mnie udalo sie osiagnac prawie 250% wydajnosi lacza :)
Jezeli pomylka nie lezy w jednostkach pamieci - daj znac :) Pozdrowienia... |
Lącze mam takie samo jak ty.Chodzi mi o to jak wycisnąłeś te 250%.I najlepiej żeby była to w miarę stała prędkość.Te 21 KB/s trwało tylko kilka minut.
|
Skoro tak mowisz... :)
Moj config wyglada tak: Max download speed: 128 Max Upload Speed: 10 Line Down Speed:128 . . Max Connections:1000 Najwazniejsze jest jednak podlaczenie sie pod szybki serwer(np. 204.239.216.5 port: 4661 lub 140.113.91.155 ten sam port) i sciaganie plikow, ktore sa szeroko dostepne. Ma je duzo uzytkownikow, dzieki czemu latwiej i szybciej udaje sie je sciagac. Na sharereactor jest to wartosc availability, znajdujaca sie przy linkach do plikow. Wlasnie w ten sposob wyciagnalem 130. A ogolnie za bardzo dobry wynik uwazam 60kB. W razie czego odsylam na forum osiolka. Link masz w samym programie w zakladce HOME. Ostatnio zmieniali serwer, wiec nie ma archiwalnych postow, ale siedza tam ludzie, ktorzy na pewno pomoga i sa niewatpliwie bardziej ode mnie kompetentni w kwestiach dostosowywania osiolka do konkretnego sprzetu, lacza itd... Pozdrowienia... |
Oczywiście powinienem napisać 128kB/s.Ale może te 21KB/s to jakieś przekłamanie osiołka?
|
eDonkey
A to jest adres chyba najlepszego polskiego formum o eDonkey. Powinno wyjasnic wszystkie watpliwosci :)
http://www.outs.pl/~siekacz/index.php Pozdrawiam! |
Dzięki za pomoc i linka.Napisz mi jeszcze ile płacisz za kabel.Mi założyli łącze(gratis) 3 miesiące temu i płacę 127 zł. miesięcznie.I nareszcie mogę siedzieć na forum na maxa.
|
ja rowniez ma net z kablowki za 122 miesiecznie moj najlepszy transfer z Polski to ok 180 KB/s a od kolesia z kablowki to ponad 1MB ;D
moze macie adres w osiolku 1st polish server byl fajny , ale chyba skasowalem z listy :( |
ok juz znalazlem ten serwer na stronie ktora polecil Lord_v
|
Cytat:
Ja również mam łącze z kablówki, nie narzekam - przepustowość 128 kbit/s, 79 zł/miesiąc, zał. 199 zł. Transfer do 60 KB/s, ale tylko przez kilka minut na początku ;D (ale za to rzeczywiście idzie te 60). A średni transfer (download) z szybkich serwerów mam na poziomie 12-20 KB/s. Polecam eDonkey, trzeba jedynie się połączyć. |
ale z czystej matematyki wynika ze 128Kb/s to 16KB/s wiec jesli masz wiecej ZIP to pewnie admin z kablowki nie potrafi poprawnie skonfigorowac serwera, albo niechce :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |