Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Emule - problem z plikiem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/emule-problem-plikiem-49248/)

Air 16.03.2005 23:01

Cytat:

Napisany przez qfir
Nie ma bledu w linku tylko musisz kazda (do kazdego pliku) sume kontrolna skopiowac osobno i w emule dajesz prawym i bezposrednie pobieranie. Najwazniejsze jest to zeby kazdy plik osbno dodac, a nie wszystkie razem.

Dzięki serdeczne :piwo:

Zaznaczałem wszystko w całości i nie pomyslałem o tym, aby zrobić to pojedynczo.

:spoko:

qfir 16.03.2005 17:21

Cytat:

Napisany przez Air
Tym razem problem z linkiem. W torrencie to jest wszytsko proste, a tu :(

Na stronie osloskopu na stronie głównej w dziale gier znalazłem sumy kontrolne do Sims 2 Uniwersytet. Kopiuje je jak zywkle, ale wywala mi komunikat, że są to błędne linki ED2K. Co mam zmienić aby załapało?? Używam Emula MorphaXt 5.13. Zależy mi na tej wersji bo jest sprawdzona i działa. POMOCY!!

Nie ma bledu w linku tylko musisz kazda (do kazdego pliku) sume kontrolna skopiowac osobno i w emule dajesz prawym i bezposrednie pobieranie. Najwazniejsze jest to zeby kazdy plik osbno dodac, a nie wszystkie razem.

grzeniu 15.03.2005 23:49

Pewnie jest faktycznie jakis blad w linku, zdarza sie.
Skopiuj cala nazwe z tego linku (sama nazwe) i w mulku wrzuc do szukaj. Powinien znalezc ten wlasnie plik, albo bardzo malo do wyboru. No i jazda. 8 )

Air 15.03.2005 23:17

Tym razem problem z linkiem. W torrencie to jest wszytsko proste, a tu :(

Na stronie osloskopu na stronie głównej w dziale gier znalazłem sumy kontrolne do Sims 2 Uniwersytet. Kopiuje je jak zywkle, ale wywala mi komunikat, że są to błędne linki ED2K. Co mam zmienić aby załapało?? Używam Emula MorphaXt 5.13. Zależy mi na tej wersji bo jest sprawdzona i działa. POMOCY!!

Piterniel 06.03.2005 21:02

VLC - wiedziałem, że coś pokręciłem :P

Ziele 06.03.2005 20:58

Cytat:

Napisany przez Piterniel
http://img186.exs.cx/img186/6646/png3td.png

Nie wiesz gdzie plik jest "pusty" :). Jest oprogramowanie do poglądania np. VNC jak dobrze pamiętam ;). Ikonka takiego pałąka :D
Mułek nie pobiera od lewej do prawej ;) tylko to na co trafi :D

Raczej VLC :D VNC to zdalny pulpit ;) ale to taki szczegół 8 )

qfir 06.03.2005 20:22

Cytat:

Napisany przez Air
Akurat używam MorphaXt więc nie będzie problemu. Jest tylko jeden, plik który pobiorę z torrenta jest w całości, czyli jest to jeden plik avi. W jaki spośób mam wybrać aby pobrał tylko interesujące mnie fragmenty??

Musisz poszukac jakiegos takie programu do torrenta, zeby moznabylo wybierac ktore czesci ma sciagac. Osobiscie, nawet nie wiem czy taki istnieje :D

ps. ewentualnie jest takrze mozliwosc skozystanie z eDonkeya z wtyczka do torretna (tak jak pisze post wyzej), lub pokombinowac z shareaza, ktora takze ma mozliwosc sciagania z torrenta i emule na raz

Air 06.03.2005 20:04

Cytat:

Napisany przez qfir
Jezeli na torrencie masz identyczny plik to mozesz sciagnac z torrenta te czesci, ktorych brakuje na emule i potem przy pomocy emule morphxt (jeden z modow emule) zaimoportowac te brakujace czesci sciagniete z torrenta do emula.

Akurat używam MorphaXt więc nie będzie problemu. Jest tylko jeden, plik który pobiorę z torrenta jest w całości, czyli jest to jeden plik avi. W jaki spośób mam wybrać aby pobrał tylko interesujące mnie fragmenty??

Stef 06.03.2005 19:59

jak masz edonkeya najnowszego(1.0) to mozesz miec wtyczkie do torrentow,wiec dociagniesz reszte z torrenta ;)

qfir 06.03.2005 19:23

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Niestety nie ma takiej mozliwości. Import jest tylko z eDonkey, overnet ;)

zapewniam Cie, ze ten mod ma taka mozliwosc zeby importowac czesci z innych plikow, nawet specjalnie przed chwila to sprawdzalem. Mozna np. pobrac kawalek pliku z kazy, kawalek z torreta, i jeszcze np. z gnutelli i potem to wszystko zaimportowac do emule :D

Piterniel 06.03.2005 18:53

Cytat:

Napisany przez Air
Czyli muszę czekać?? Chyba zacznę od nowa z torrenta ściągać :(

Tak

Cytat:

Jezeli na torrencie masz identyczny plik to mozesz sciagnac z torrenta te czesci, ktorych brakuje na emule i potem przy pomocy emule morphxt (jeden z modow emule) zaimoportowac te brakujace czesci sciagniete z torrenta do emula.
Niestety nie ma takiej mozliwości. Import jest tylko z eDonkey, overnet ;)

qfir 06.03.2005 18:46

Cytat:

Napisany przez Air

Air 06.03.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Pliki się nie zgodzą :) bo nie wytworzy się plik o takiej samej długości :P

Piterniel 06.03.2005 18:35

Pliki się nie zgodzą :) bo nie wytworzy się plik o takiej samej długości :P

Air 06.03.2005 18:24

Cytat:

Napisany przez Piterniel
http://img186.exs.cx/img186/6646/png3td.png

Nie wiesz gdzie plik jest "pusty" :). Jest oprogramowanie do poglądania np. VNC jak dobrze pamiętam ;). Ikonka takiego pałąka :D
Mułek nie pobiera od lewej do prawej ;) tylko to na co trafi :D

To wiem, że nie mogę sprawdzić czego mi brakuje, ale jeżeli już wiszę 3 dni w jednym miejscu bez szans na dociągnięcie to chciałem zrobić z tego plik avi (bez tych dwóch części) i wrzucić do Azureusa. A w Azorku jest podobnie że ściąga to co akurat jest dostępne, więc sądzę że nie powino być problemów. Tam są seedy a pliczek jest ten sam.

Do czego służy opcja "initiate rehash"? Czy to może do służy do zakńczania ściagania?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:44.