Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Liteon 1653s a nowy bios CS0G i problemy z biosem (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1653s-nowy-bios-cs0g-problemy-biosem-49266/)

mppela 21.03.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez karel48
Spróbuj wyłączyć opcje trybu wysokiej zgodności z DVD - zakładka "nagrywarka - wybór nagrywarki - przycisk opcje" (po uprzednim zaznaczeniu odpowiedniego napędu w oknie które sie pojawi) - nic innego nie przychodzi mi na myśl ???
Ps. Oczywiście mowa o nero!

Taki jak u mnie w podpisie czyli CS0C :)

Co daje wyłączenie w nero opcje trybu wysokiej zgodności z DVD ????

boczi 21.03.2005 20:47

Dzieki, sprobuje zainstalowac ale teraz cos nie idzie pobrac z cdrinfo. blad 403

Adam.Kar 19.03.2005 20:23

Ja mam zainstalowany bios cstj i też jestem zadowolony natomiast nowego biosu nie wgrywam bo nie ma takiej potrzeby aby ulepszać coś co itak jest znakomite. No i pozdrowko dla wszystkich.

Mariusz A 19.03.2005 18:48

Znalazłem - potrzebny BookType 135.
Przepraszam za zawracanie głowy

Mariusz A 19.03.2005 18:41

Witam widzę że jesteście w temacie. Mam pytanie dlaczego po wgraniu najnowszego biosu nie mogę zmienić book typa na DVD-ROM.? Na wcześniejszym mogłem bez problemu przez Book Type 133 lub przez KProbe

D.K. 18.03.2005 00:24

Cytat:

Napisany przez Kinja
Wgralam nowy bios do tej nagrywarki dvd ale cos nie tak jest... pokazuje mi stale taki komunikat jak w zalaczniku, moze mi cos podpowiecie bo ja juz nie mam na to pomyslu:( nagrywalam na EMTEC dvd + ...

Zdecydowanie zmień płyty(są straszne) u mnie na EMTEC-u też dzieją się różne dziwne historie a sprawdzałem na 2 nagrywarkach.Pozdrawiam :)

D.K. 18.03.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez Rafaelo
Czeiść wszystkim ! Mam mały problem mam Litka 1653S z najnowszym biosem i mam pytanko . Na jakie nośniki najlepiej wypalać filmy w formacie DVD żeby normalnie chodziły w stacjonarnym odtwarzaczu ? nagrywałem na OMEGA i Hawk i po krótkim czasie oglądania film zaczyna się wieszać .

U mnie bez problemów na:
Verbatim +(8) Made in Taiwan;nie Indie i Chiny.
Z innymi nawet TDK bywało -+-+-+-różnie.Pozdrawiam :piwo:

Rafaelo 17.03.2005 23:11

Czeiść wszystkim ! Mam mały problem mam Litka 1653S z najnowszym biosem i mam pytanko . Na jakie nośniki najlepiej wypalać filmy w formacie DVD żeby normalnie chodziły w stacjonarnym odtwarzaczu ? nagrywałem na OMEGA i Hawk i po krótkim czasie oglądania film zaczyna się wieszać .

karel48 16.03.2005 23:43

Cytat:

Napisany przez Kinja
Wgralam nowy bios do tej nagrywarki dvd ale cos nie tak jest... pokazuje mi stale taki komunikat jak w zalaczniku, moze mi cos podpowiecie bo ja juz nie mam na to pomyslu:( nagrywalam na EMTEC dvd + ...

Spróbuj wyłączyć opcje trybu wysokiej zgodności z DVD - zakładka "nagrywarka - wybór nagrywarki - przycisk opcje" (po uprzednim zaznaczeniu odpowiedniego napędu w oknie które sie pojawi) - nic innego nie przychodzi mi na myśl ???
Ps. Oczywiście mowa o nero!
Cytat:

Napisany przez boczi
a ja mam CS07. czyli jaki stabilny polecacie?

Taki jak u mnie w podpisie czyli CS0C :)

boczi 16.03.2005 21:33

a ja mam CS07. czyli jaki stabilny polecacie?

CrimeSon 15.03.2005 15:22

Ps.Zostalem przy CSOC i nikt narazie nie może mnie przekonać do zmiany.[/QUOTE]

To tak jak ja - poki co to uwazam ze CSOC jest najlepszym (najstabilniejszym) biosem do 1653 - nie mam z nim zadnych problemów !!! - Polecam w 100% ;)

Kinja 15.03.2005 15:00

hmmm ratunku!!

Ilość załączników: 1

karel48 14.03.2005 21:00

Ilość załączników: 2
To dodam jeszcze 2 testy Samsuga Pleomaxa 8x DVD-R - 1.40pln za sztuke.
Niestety testy też nie są powtarzalne, ale wyniki zawsze w normie.

Ps. Te niestety też - proszę o radę co jest nie tak że wrzucone obrazki nie sa otwarte :-o

karel48 14.03.2005 19:39

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez mppela
na biosie CS0G płyta DVD -platinum 8x co sądzicie o tym wykresie i napiszcie jakie pi i pif jest dobre!!!!!!! ???

No i na potwierdzenie mamy powyżej test Platinum minusa na Riteku - co do wykresu całkiem nieżle jak na minus - Liki ich nie lubią.
To ja też zapodaje:
Platinum minus na nowym nośniku CMC oraz
Verbatim Advanced AZO 8x (co znaczy marka)
Niniejszym pokuszę się o stwierdzenie, że Litek potrafi nagrać nieżle nawet minusy jeżeli nośnik jest wysokich lotów - tutaj uwaga Platinum niestety nie jest tak powtarzalne jak Verbatim.
Speed x4 w obu przypadkach.
Ps. Dlaczego te obrazki nie są widoczne - ktoś wie ???

mppela 14.03.2005 14:10

test na biosie CS0G

Ilość załączników: 1
na biosie CS0G płyta DVD -platinum 8x co sądzicie o tym wykresie i napiszcie jakie pi i pif jest dobre!!!!!!! ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:28.