![]() |
KOSZ pusto-pelny
Moj problem jak widac wiaze sie z koszem w Windonwsie XP. Chodzi o to ze usunalem pare folderow i plikow (tylko moje , nie systemowe!! ). Zresetowal mi sie komputer po tym jak usunal (tzn lezaly juz w koszu). Teraz chce oproznic kosz. A tu nagle blad: "Nie mozna usunac plik: Nie mozna odczytac z pliku lub dysku zrodlowego". I nie moze odczytac ostatnio usunietego pliku. Probowalem zrobic plik o tej samej nawie i rozszerzeniu. NIC. Z kosza mozna normalnie usuwac wchodzac i delete ale nie mozna tego jednego NIEWIDZIALNEGO usunac!!! Czy mozna cos z tym zrobic??? Tylko nie format c: ;)
:pisze: (( :pisze: (( :pisze: |
kikakrotne zrestartowanie kompa pomaga, zrób kilka pustych plików i je usuń przez kosz...
|
ScanDisk , chkdisk czy narzędzia Norton Disc Doktora próbowałeś?
stawiałbym na to ostatnie lub co innego pamiętasz czasy Norton Commandera? managera plików - programu uruchamianego w środowisku DOS? musiał byś usunąć w DOSie - używając dla ułatwienia NC - katalogi RECYCLED z wszystkich partycji powodzenia |
tak jak pisze Mirek - sproboj usunac katalogi recycled, najprawdopodobniej uda sie bez dosa
|
Ilość załączników: 1
Ok. mam tylko dwie partycje i zalaczam na obrazku co jest w Recycled. Co mazna BEZPIECZNIE usunac???
:pisze: :pisze: :pisze: |
sproboj usnuac wszystko, chyba ze sie bedzie darlo ze plik jest systemowy
|
Cytat:
a myslisz ze bedzie sie darlo ze to plik systemowy??? |
wywalaj jak leci niewazne co mowi i pisze, nic sie nie stanie, wszystko i tak sie odnowi po restarcie
|
Cytat:
NAPEWNO??? Wiem moze mnie uwazacie za cykora , *****a nie umiejacego sie poslugiwac komputerem ale chce wiedziec czy na 100% nic sie nie stanie bo na dysku nie sa tylko moje dane!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jak mi to sie dzieje to to olewam samo sie naprawia :) |
ten 1% sie podzial bo 98 to byly takie czasy ktorych juz nie pamietam wiec wole sobie zostawic rezerwowa furtke jakby co ;)
|
Tzn moge usuwac w 100% bezpiecznie???
|
Cytat:
a tak wogule to co ci to przeszkadza :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |