Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jeden komp dwie klawiatury (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jeden-komp-dwie-klawiatury-49305/)

Szymoff 12.03.2005 01:59

Lukash! Jezeli chcesz grać we 2 klawiatury to mozna kupic taką z usb okolo 40zł lub za jakies 15zł kup przejściowke z gniazda od klawiatury na Usb. Udanej gry! i

kizio 08.03.2005 13:46

Ja moge sprzedac przejsciwki - "PS2 - USB", "USB-PS2"

mr_spock 08.03.2005 13:38

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
każdy z graczy mimo oddzielnych klawiatór musi mieć przydzielone inne klawisze do sterowania zawodnikami
2 klawieśnice to jednak wygoda no i to o co chodzi w piłce nożnej - FairPlay ;)

udało się z dwiema myszkami do The Settlers to tu się musi udać z dwiema klawiaturami

Nie, nie o to mi chodzi
to raczej jasne, ze musza byc ine klawisze
ale chodzi mi o to, ze jak sie nacisnie wiecej klawisze niz np5 jednoczesnie - strzelam w tym momencie to piszcze speaker i nie ma reakcji na klawisze

Mirek-1977 08.03.2005 12:25

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a jak bedzie z tym... jak wiadomo podczas gry nie mozna wcisnac wiecej niz X guzikow,
bo inaczej jest wiadomy dziek ze speakera.
Czesto nawet dwie osoby na jednych klawiszach sie przycinaja.
jak to bedzie z dwiema klawiaturami

każdy z graczy mimo oddzielnych klawiatór musi mieć przydzielone inne klawisze do sterowania zawodnikami
2 klawieśnice to jednak wygoda no i to o co chodzi w piłce nożnej - FairPlay ;)

udało się z dwiema myszkami do The Settlers to tu się musi udać z dwiema klawiaturami

pablocoo 08.03.2005 10:54

Cytat:

Napisany przez Maciej
napisałem Fife, a nie FIFA :ysz:

Nie o to mi chodzi, tylko ja nie potrafie zrozumiec ludzi grajacych Fife...

mr_spock 08.03.2005 01:22

a jak bedzie z tym... jak wiadomo podczas gry nie mozna wcisnac wiecej niz X guzikow,
bo inaczej jest wiadomy dziek ze speakera.
Czesto nawet dwie osoby na jednych klawiszach sie przycinaja.
jak to bedzie z dwiema klawiaturami

Morris 08.03.2005 01:07

Jest jeszcze jedno rozwiązanie, jeśli ktoś ma klawiaturę na inne gniazdo niż potrzebuje: przejściówki USB-PS2.

yahol 08.03.2005 00:46

Da sie i dziala, jedna na PS druga na USB, albo obie na USB.
Stosuje sie to przy pisaniu na roznych klawiaturach np. polska/francuska, przelacza sie skrotem klawiszowym miedzy klawiaturami.
Dzialaja jednoczesnie.
Klawisze na USB kosztuja ok. 25 zlp. Tradycyjna Samsunga - tez cos kolo tego. W kazdym normalnym sklepie komputerowym.
W MM i innych wynalazkach - tez.

Eliasz 08.03.2005 00:34

Nie ma to jak FIFA 98, można było grać myszką :P to był dopiero hardcore, ale dało się grać i jeszcze wygrywać :spoko:

rosol 07.03.2005 22:46

No dobrze podlaczyc to sie da ... ale czy to bedzie dzialalo?

Maciej 07.03.2005 22:40

Cytat:

Napisany przez pablocoo
FIFA :|

napisałem Fife, a nie FIFA :ysz:

andrzejj9 07.03.2005 22:19

Cytat:

Napisany przez Lukash
ja chce dwie klawiatury bo chce grac z kumplami na fife a na padzie nie jest tak fajnie bo ten co gra na klawiaturze mam przewage bo łatwiej sie gra...nie ma czegos takiego jak klawiatura na usb...???:)

Jasne, że są. Zresztą w pierwszym poście zaproponowałem takie rozwiązanie. Co do konkretnych modeli to myślę, że nie będzie problemu znaleźć, bo teraz już wszystko robi się podłączane na USB, więc pewnie wszystkie, albo prawie wszystkie nowsze modele mają takie łącze.

pablocoo 07.03.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez Maciej
wiedziałem, wiedziałem ... że chodzi o Fife :)

FIFA :|

Lukash 07.03.2005 22:04

Cytat:

Napisany przez Bartek1989

Są klawiatury na USB :taktak:

a masz moze jakies adresy sklepow internetowych gdzie jest dostepna najlepiej jak najtansza??:)

Maciej 07.03.2005 22:00

Cytat:

Napisany przez Lukash
ja chce dwie klawiatury bo chce grac z kumplami na fife a na padzie nie jest tak fajnie bo ten co gra na klawiaturze mam przewage bo łatwiej sie gra...nie ma czegos takiego jak klawiatura na usb...???:)

wiedziałem, wiedziałem ... że chodzi o Fife :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56.