![]() |
kupiem cos takiego http://gazeta.allegro.pl/show_item.php?item=44297232
|
Cytat:
|
Ikea jest jakies 70-80km ;)odemnie ;(ahah;(
|
Cytat:
|
Na allegro znalazlem calkiem fajne wiszace uchwyty pod glosniki ;)za 11.99 :)chyba takie kupie bo jak bym sam robil to by moze nawet drozej wynioslo;)a tak to za mala kase;)
|
Cytat:
http://www.jonczak.pl/oferta.php?id_towaru=523 |
Cytat:
nie mylisz sie :) |
Cytat:
Ale jeśli kolumny są trzydrożne, to chyba znaczy, że mają trzy osobne głośniki do różnych tonów. Mylę się? |
Cytat:
ale ty masz tam z tylu glosnik czy dziure bassreflex? bo to roznica ;) |
ta, podstawki na allegro po 90zl za 2 sztuki... samemu mi sie nie chce robic...
|
A mial by Ktos jakis pomysl albo plan na zrobienie podstawek pod te glosniki ??
|
soundroundy sa cichsze
ja swoje pogramowo wzmocniam (w stacjonarce), natomiast w komuterowym zestawie nie, ale za to stoja blizej mnie co do rozstawinai - owszem, byly kiedys pomysly zeby tylne glosniki tworzyly tyklo tlo - czyli nie byly latwe do zlokalizowania - ale to byly czasy spred wprowadzenia standardow ac3 i dts, w ktorych lokazlizacja wszystkich kanalow jest kluczowa dla efektu jak je rozstawiac? tak jak mozesz, w kierunku sluchacza (pamietaj ze im blizej beda tym efekt mozniejszy, ale za to mniejsze pole na ktorym efekt slychac - w sumie logiczne), przody z przodu (ale odkrycie :D ) itd wg instrukcji/schematow itd itp co do wczesniejszego problemu ze jeden cichszy - podlacz satelitki odwrotnie to zobaczysz - jesli nadal ta sama jest cichsza to karta szwnkuje, jezeli zas cichsza bedzie ta przeciwna (czyli fizycznie ta sama tylko inaczej podlaczona) to glosnik walniety ale nie testuj na filmie tylko na programie generujacym dziwkei testowe - powinien byc jakis w sterowniku karty dziwekowej edit: co do kierunkowosci glosnikow - oczywiscie to co napisalem dotyczy tylko standardowych konstrukcji, sa, o czym wspomnial andrzej, konstrukcje ktore same powoduja rozmycie i jet to zamierzone szczytem takiego podejscia byly dipolowe glosniki, ktorych jednak juz od lat sie nie produkuje |
Cytat:
|
Witam też mam Solteka i ostatnio padła mi Audigy w serwisie leży podłączyłem głośniki pod zintegrowaną jak Ty i u mnie oba tylnia bardzo cicho grają wiec radził bym zakupić sound blastera live 5.1 np naprawde różnice słychać. Jak chcesz i siedzisz blisko przednich to zamien kable w dźwiekówce zielony zamień z czarnym i wtedy tylnie bedą grały głośniej :) Napewno to wina dźwiekówki.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11. |