![]() |
LG 4163B nie czyta mi CD
Witam!
Kupilem niedawno ta nagrywarke. Moj problem polega na tym, ze nagrywarka ta odczytuje plytki DVD natomiast w zab nie czyta CD (zarowno firmowych, niefirmowych, tloczonych fabrycznie; w ogole zadnych). Mam bios 1.03. Uzywam jednoczesnie napedu DVD firmy Pioneer model 119. Obie sa na jednym kablu IDE - LG jako master, Pioneer jako Slave. Pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz. Adigo |
Cytat:
Aż sam jestem ciekaw rozwiązania tego problemu :taktak: :> |
Poczekam, moze ktos mial podobne problemy albo zna ich przyczyne. Jak nie to zaniose do serwisu.
Dla mnie tez to wyglada dziwnie. Najciekawsze, ze na poczatku (pierwsze 2 dni) bylo wszystko ok, dopiero potem przestal czytac CDki. |
Cytat:
Ja tez :> Czyzby... :niepow: (az boje sie wypowiedziec te slowa;)) |
prowokacja?? ... :cisza:
:piwo: |
Cytat:
:mruga: |
@VANTWG - sugerujesz ze trzeba sprawdzic logi? Moze to Slawek;)
:piwo: |
Cytat:
Ale oczywiście jestem za! Pokażmy w końcu światu Całą prawdę o M.. :niepow: LG :czytaj: :fiu: |
:haha: :piwo: :haha:
|
Zapraszam do porównania.
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...6&postcount=65 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=68 :) |
He? O co chodzi? ;-)
|
Mam ten sam problem, ale z Pioneer DVR-105. Nie pomoglo ponowne wgranie firmware. :'(
|
LG 4163B nie czyta płyt tłoczonych i DVD+/-RW jak sie rozgrzeje
Mam ta nagrywarke już ponad tydzień i już próbowałem wszystkiego lecz nic nie pomaga. napęd jak się rozgrzeje nie chce czytać tłoczonych płyt oraz DVDRW. Inne płytki czyta bez zająknięcia. Moja nagrywarka została wyprodukowana w grudniu 2004 i miała bios A100. Chcąc zaradzić temu problemowi wgrałem najnowszy bios A103, lecz i on nic nie pomógł. Dziś porzyczylem od kolegi taka sama nagrywarke lecz wyprodukowana w styczniu 2005 z biosem A102.Testowalem ja aż do bólu, i wszystko działa jak powinno. Wiec jutro idę do sklepu żeby mi wymienili moja nagryware na nowszy model. Piszcie co o tym myślicie.
Pozdrawiam BigMO :piwo: |
Moja smiga az milo. Robila tak na A100, A102 i teraz A103.
Jedynym problemem jest brak mozliwosci ustawienia predkosci odczytu przy zgrywaniu obrazu. Pozdrawiam AdaH |
Witam.
Wmieniłem nagrywarke na nową i jak narazie śmiga bez problemu. Też jest z datą produkcji z grudnia i ma bios A100,ale narazie nie wgrywam innego bo wszystko mi śmiga jak powinno.A co do wymiany,to dobrze że w tym sklepie pracuje mój znajomy,bo normalnie bym musiał ja na gwarancje oddać. Zmykam dalej testować. Pozdrawiam BigMo :piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:56. |