![]() |
Tak konwertowałem do formatu SVCD (jak zdążyłeś zauważyć). Żródłowym plikiem był XVid, ale z DivX tez robie format SVCD.
Konwertuje do fomatu SVCD ponieważ chcę nagrać na jednej płycie 2 filmy a w formacie SVCD przynajmniej się zmieszczą i zastanawiam się czy mogłbym przekonwertować sam dźwięk w filmie SVCD na AC3 5.1 |
dźwięk w MP2?
to znaczy, że konwertowałeś do formatu (S)VCD napisz może jaki to film źródłowy był najprawdopodobnie DivX/XviD; chodzi jednak o audio w filmie czy w stereo mp3 czy w AC3 5.1? pierwszy raz próbujesz tego programu? może stąd błąd, bo dlaczego do (S)VCD a nie do DVD? zwłaszcza jeśli ścieżka audio będzie w AC3 5.1 jeśli natomiast jest stereofoniczna to sugeruję oddzielnie przerobić ścieżkę video (używając TMPGenc), oddzielnie ścieżkę audio (BeSweet - z MP3 stereo zrobić AC3 4.0 bo do 5.1 moim zdaniem to przesada - zbyt durze oszukiwanie samego siebie) i później reautoring (TMPGEnc DVD Author powinien to zrobić dołączając napisy) -------------------------------- aha i dlaczego w Off topic? jest temu poświęcony odpowiedni dział |
Jak zrobic w *.mp2 dzwiek Surround
Przekonwertowałem film The Film Machine i dżwięk mam jako plik o rozszerzenu *.mp2.Niestety jest to dźwięk stereofoniczny czy mozna w jakis sposob przekonwertować go na dźwięk Surround i dopiero nagrac film z ta sciazk dzwiękową na plyte. Pozdrawiam
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:50. |