![]() |
Ja kupiłem sobie mój 160GB i wykrywalny był jako przenośny. Nie mogłem na nim zrobić partycji :blee: . Dopiero po kilku resetach wykrył normalny i poszło bez niczego. Oczywiście poszedł na gwarancje i coś było uszkodzone (chyba w elektronice coś się waliło). Więc możliwe, że coś się zaczyna sypać.
;) |
problem z dyskiem lub kontrolerem
od kilku dni mam w domu pozyczony dysk 20 GB na filmy, bo na mojej 40-tce juz dawno nie ma miejsca. ale z tym dyskiem dzieja sie dziwne zreczy.
jest on podlaczony jako slave na pierwszym kontrolerze, na drugim mam 2 nagrywarki. problem jets taki, ze po kazdym wlaczeniu kompa dysk, choc wykrywany w biosie prawidlowo, przez windows wykrywany jest jako dysk wymienny i tak muli kompa ze kursor myszki pzresuwa sie i cm/sek skokami. aby dysk pzreszedl w zwykly tryb pracy trzeba kilka razy wylaczyc kompa i zrobic scandisk(wpisuje chkdsk /f,ale wtedy robi scandisk dysku systemowego) i wtedy dysk sie wlaczy normalnie. a dodam ze oprocz tego dysku 20 GB mam jeszcze dysk 10 Gb, ktory za kazdym razem jest wykrywany poprawnie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:27. |